Hogy érzitek magatokat, társaim akiket szintén nem vettek fel egyetemre?

Anno én is így voltam, elmentem OKJ-ra, az első héten világossá vált, hogy azt nem akarom csinálni. Így kiiratkoztam, igen szeptemberben, majd ismételtem 2 felvételi érettségit, emelteztem, nyelvvizsgáztam, és sokkal több ponttal vártam a jövő évi felvételit, szerencsére sikerrel.
Egy évig, pontosabban 10 hónapig otthon voltam és tanultam, minimális kimozdulással. Mivel nem volt se jogviszonyom, munkát akkoriban nagyon nehéz volt találni(2009-et írunk, főleg egy zsákfalu lakójaként...), nem úgy mint most, tárt karokkal vár szinte bármi, így a lehető legkevesebbet fogyasztottam. Nem volt jó egy év, stresszes volt, sz.r volt, de végülis sikerült, amit el akartam érni.
Igen, az első felvételinél jöttek a statisztikák, hogy a jelentkezők 70%-át felvették, kaptam a megjegyzéseket otthonról, de ez volt...

lesz pótfelvételi
én is kihagytam egy évet, de ha magamnak kéne újra tanácsolni akkor azt mondanám, hogy kezdj el egy felsőoktatási szakképzést, aminek a kreditértékét be lehet majd számítani alapképzésre
én is azt mondtam magamnak, hogy nyelvet fogok tanulni, dolgozni fogok és készülök az érettségire
egyiket se csináltam, azért valahogy javítottam annyit az érettségin, hogy mégiscsak felvegyenek

A baratom egy ponttal csuszott le pszichologiarol, de o mar masodik evet rontja el. Javasoltam hogy csinaljon Okj-t, nem hallgatott ram.
Dolgozni marad vagy potfelveteli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!