Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit kell tennem, ha felvételt...

Sissi királyné kérdése:

Mit kell tennem, ha felvételt nyertem egyetemre, de mégsem szeretnék ott tanulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Felvételt nyertem egyetemre, viszont mégsem szeretnék egyetemen tanulni. Lehet egy évvel később újrafelvételiznék máshova, de oda, ahova felvettek, biztos nem szeretnék menni. Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e jeleznem, vagy ha nem megyek el beiratkozásra, az elég jel-e hogy nem megyek? :D Nem veszítek vele semmit, ha csak úgy ott hagyom (állami támogatott félévet stb)?

Előre is köszönöm a válaszokat! ^^

2021. júl. 22. 08:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, csak ne iratkozz be
2021. júl. 22. 09:00
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Ha úgy gondolod, hogy szeretnél segíteni azoknak az adminisztratív dolgozóknak, akik készítik elő a tanévkezdést, akkor szólj. Ha most azonnal nem is, de augusztusban már elkezdik összeállítani a csoportbeosztásokat, órarendeket, és nagy segítség minden információ.
2021. júl. 22. 09:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Már megjött az az eredmény, amit este hirdetnek?
2021. júl. 22. 09:23
 4/12 anonim ***** válasza:
55%
ha szólsz, hogy mégsem szeretnél, akkor pótfelvételin még tudsz máshova jelentkezni
2021. júl. 22. 09:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#4 nem tud. Pótfelvételizni csak akkor lehet, ha nem vették fel sehova vagy nem is felvételizett a rendes eljárásban.
2021. júl. 22. 09:46
 6/12 anonim ***** válasza:
87%
Csak egy dolgot nem ertek. Azt irod, hogy oda ahova felvettek biztos, hogy nem akarsz menni, de akkor minek jelolted meg? Most ha tutira felvesznek teged, es nem mesz el beiratkozni, akkor valaki elol elvetted a lehetoseget...
2021. júl. 22. 09:53
 7/12 anonim ***** válasza:
96%
Még nincsenek is meg az eredmények…🥴
2021. júl. 22. 10:42
 8/12 anonim ***** válasza:
93%
Az időgépeddel meddig tudsz visszamenni?
2021. júl. 22. 11:46
 9/12 anonim ***** válasza:
38%

Ne csináljátok már, vannak, akik tudják, hogy fel lesznek véve. Pl van 500 pontjuk. Vagy van sok pontjuk és a szakot nem jelölték meg annyian, hogy bárki kicsússzon.

Én is így voltam tavaly. Volt kb 460 pontom egy olyan szakra, ahol évek óta 280-290 pont a határ és a 75 felvehető helyre 60 ember jelentkezett, első helyen pedig kb 20 jelölte meg. Egyedül az a necces, hogy elindul-e, de 5 fölött elindítják, úgyhogy nem aggódtam.

Kérdésre válasz:

Csak ne iratkozz be, nem lesz jogviszonyod, semmit nem kell tenned.

2021. júl. 22. 13:00
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

S igen, a pontjaimból következtetve biztos voltam benne, hogy felvételt nyerek (így is lett). Illetve nem szándékoztam senkitől sem helyet elvenni, kitúrni egy képzésről, viszont sajnos úgy alakult, hogy nem megoldható számomra (amit én is sajnálok).

2021. júl. 24. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!