“Beiratkoznál” úgy egyetemre, hogy az érettségid jól sikerült viszont mindig csak magolva tanultál és csak úgy tudtál jobb jegyet szerezni, de egyébként érettségin kívül nem tanultál soha jól? Így érdemes?
Attól függ milyen szakra mennék.
De ha nem értem meg az összefüggéseket és a logikáját esélytelen bármi is.
Például bemagolhatod a Btk-t, de ha nem tudod összekaocsolni, hogy mikor melyik szabály "üti a másikat" akkor cseszheted.
Van ilyen ismerősöm, erről nagyon gyorsan le kell szoknod, ha jó lelki állapotot szeretnél, igaza van az 1-esnek, emiatt ne hagyd ki az egyetemet, de tanulj meg rendesen tanulni.
Az ismerősöm totál depressziós, ő is állandóan magol, emellé még maximalista is, egy 4-es miatt is elsírta magát, folyton nyugtatókat szed és öngyilkossági gondolatai vannak, szerintem így nem éri meg, de ha tudsz rajta változtatni, akkor hajrá, de ne tedd tönkre magad, mert az egyetemen nem tudsz egyrészt akkora anyagot beamgolni, másrészt, sok tanár, hogy tezstelje, érted is az anyagot, feltesz keresztkérédseket, és ha látja, hogy bemagoltad, megvág a vizsgán.
Én már csak azért is elmennék, mert maximum kibuknék. Viszont ha nem mennék akkor bánnám hátra lévő életemben hogy csak meg sem próbáltam...
A másik, nem kell atomfizika egy diplomához sem, csak szorgalom (mértékkel) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!