2022-es nyelvvizsga amnesztiára van esély?
11/25 A kérdező kommentje:
utolsó: mintha a saját történetemet olvasnám. Általánosban nagyon kemény tanárt kaptam, B1-es szint simán megvolt, aztán jött a pokol.. Gimiben a tanárunk kitalálta, hogy mindenki egy "szintre" jusson (mert akik odajártak 5.-től nekik kb csak fegyelmezés volt, s egyáltalán nem tanították rendesen őket..) A1-es könyvvel újrakezdte az egészet, majd 1 év után otthagyta a csoportot, s a következő tanár nem is értette, hogy tarthattunk 1 könyvvel! lejjebb, kb egy teljes szinttel lejjebb, a faktos tanár is borzalmas volt, aki hozzá vette fel kb 3-4-en senkinek nem lett meg a nyelvvizsgája, olyan feladatokat adott, ami nem célirányos volt, mindenfajtát hozott, persze ahol tudniillik egy nyelvvizsga során: be kell rendesen gyakorolni a típusfeladatokat, hát ez őt nem érdekelte... Akinek meg lett a nyelvvizsgája mind magántanárhoz ment, vagy 2 nyelvtanfolyamra, amit persze nem ők fizettek, s ők is azt mondták, hogy csak azért lett meg, mert beíratkoztak.
8as, nagyon igazad van! Teljesen egyetértek!
9es, ne nézz már mindenkit a lányod elit sulijához! Én középiskolában semmit nem tanultam angolból csak amit az órákra kellett. A tanárunk a bukdácsoló kettes diákokkal foglalkozott, hogy legalább leérettségizzenek valahogy. A többiek meg szabadjára voltak engedve, vagyis gyakoroltunk az érettségire a tételeket, meg a feladatokat. Szerinted ez elegendő tudás egy B2es nyelvvizsgához? Mikor azt sem tudtam, hogy a to be-t eszik vagy isszák? A magyar nyelvoktatás a béka segge alatt van, nincs értelmes képzett tanár az oktatásához, az osztályok vegyes képességűek így az én esetemben sem velem foglalkozott a tanár hanem a kettes tanulókkal. Utáltam az egész 4 évnyi angol órát. Lehet itt ítélkezni...ja és ez egy vidéki kisvárosi középiskola volt. Elhiszem én hogy Pesten mindenki elit gimibe jár megfelelő szülői anyagi háttérrel. Kössz szépen!
2021. júl. 10. 00:02
13/25 A kérdező kommentje:
az a durva, hogy én eléggé elit gimibe jártam, s még ott is ez folyt, komolyan normális egy ilyen követelmény, ha ilyen rossz a közoktatás? Egyáltalán fognak esetleg a kedves politikusok valamikor is evvel foglalkozni?
Azt hinné az ember, hogy az elit sulikban más azért a színvonal. :/
Szerintem nem fognak semmit sem csinálni ez ügyben. A politikusok a pedagógusokkal sem foglalkoznak úgy sz@rnak az oktatásra ahogy van. Ameddig ez így van, javulás nem várható. Aztán csodálkozunk, hogy nem vagyunk képesek középiskola végén B2es nyelvvizsgát tenni.
2021. júl. 10. 00:32
Iskola és iskola között nagy különbségek vannak az oktatás minősége területén. Az egyik előző hozzászóló éppen emiatt ellenzi a kötelező nyelvvizsgát a felsőoktatásba való bekerüléshez. Ugyanezen indokkal simán lehetne ellenkezni a kötelező emelt érettségit is. Ami valjuk be őszintén nonszensz dolog lenne.
2021. júl. 11. 07:14
15ös jól mondod, a kötelező emelt érettségit is eltörölném. Aki még nem abban a rendszerben érettségizett és menni szeretne egyetemre majd szív mert anno még nem kellett neki. Emeltezzen és fizessen mert tanulni akar. Vicc!
Az egész oktatás egy vicc itt Magyarországon.
2021. júl. 11. 09:20
Ha nincs emelt érettségi és nyelvvizsga, akkor mi alapján döntenéd el, hogy kik kerüljenek be a felsőoktatásba? Például az orvosira jelentkezik 2000 egyformán kitűnő középszintű érettségivel rendelkező diák és csak 400 egyetemi férőhely van. Hogyan döntenél igazságosan?
2021. júl. 11. 09:52
18/25 A kérdező kommentje:
orvosira kimaxolja a többletpontokat, mert lesteszi a 2 emltet, mármint,a mikor én felvételiztem gyógyszerészetire (nekünk is ez a követelmény), akkor így volt még 2017-ben.
19/25 A kérdező kommentje:
úgyhogy akkor még úgy volt, hogy nem számították bele, mert elve meg volt a plusz 100 pont a 2 emelt miatt.
17es úgy dönteném el, hogy aki tudja hogy orvosira akar menni az leteszi az emelt érettségit. Mert oda pl.kell.(bizonyos szakok esetén várnám el csak) Aki pedig "csak" óvónő szeretne lenni az középszintű érettségit tesz. Az érettségi eredmények alapján venném fel a diákokat. Plusz ott lennének a plusz pontok amelyek nem kötelezőek de aki szeretne többel indulni az megtehetné. Ugyanannyi pontszámú jelentkező esetében venném csak figyelembe a plusz pontokat. (Jár már itt amúgy is mindenfélére plusz pont.)
2021. júl. 11. 23:36
Kapcsolódó kérdések: