Gallits Gábor CsabaPalple kérdése:
Mi szükséges ahhoz hogy egy nyelv bekerüljön azok közé a nyelvek közé amiből le lehet tenni a nyelvvizsgát?
Figyelt kérdés
Ezt azért is szeretném megtudni,mert néhány héttel ezelőtt megtudtam,hogy Magyarországon cigány nyelvvizsgát csak oláh cigány nyelven lehet, miközben én ismerek több személyt is magamat is ide értve akik oláh cigány nyelven csak keveset tudunk,de az Indiai alapú cigányt nem csak mi,hanem Magyarországon és Románián kívül nem ismerik az oláh vagyis romániai cigány nyelvet, szóval érdekelne ez miért van így.2021. jún. 13. 00:10
1/2 anonim válasza:
Egyetemre és szakra válogatja, hogy mit fogadnak el, nem egységes. Nálunk pl nem fogadták el a cigányt, csak az EU hivatalos nyelveit és az oroszt, meg talán pár nagyobb keleti nyelvet. Más szakokon, ahol fontos a nyelv(pl turizmus) pedig csak angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz és még talán pár másikat fogadtak el.
Ha rajtam múlna biztos betiltanám, hogy ilyen cigányt meg eszperantót, meg hasonló nyelveket bárhol elfogadjanak. Akkor már inkább ne kérjünk nyelvvizsgát, ezek a nyelvek úgyis csak kiskapunak jók.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, bevallom őszintén ezt azért is kérdeztem,mert én elég jól tudok cigányul,de sajnos nyelvvizsgázni csak oláh cigány nyelven lehet,ami azt jelenti hogy a Magyarországra az 1856-os Cigány Rabszolgaság alóli felszabadulás után érkeztek meg az ottani cigányok és már nem lehet a Magyarországra 15.században tehát legelőször megérkezett cigányok nyelvén letenni a nyelvvizsgát,pedig az oláh cigányok nyelvét csak Magyarországon és Romániában lehet használni folyamatos beszélgetésre
2021. jún. 13. 12:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!