Angol műveltségi területes tanítónak elég a középfokú nyelvvizsga?
Angoltanár-képzőn alapkövetelmény a felsőfokú nyelvvizsga. Tanító meg nem szakosodik, nem tanítható szaktárgyat, és csak éppen ezért nem kell (többek között) nyelvvizsgát sem tennie.
Vagy ismét kitaláltak valami jogi kiskaput, hogy középfokú a is lehessen nyelvet tanítani??? Akkó bódottááááá...
#1 köszi, én is így tudtam, de azért biztonság kedvéért utána akartam kérdezni.
#2 nem a véleményedre voltam kíváncsi. Nem mindegy, hogy valaki angol tanár középiskolában, ahol a fiatalok már nyelvvizsgákat tesznek, vagy egy általáos iskolában 6. osztállyal bezárólag, kb. az alapokat.
Tanító szeretnék lenni, eredetileg a magyar műveltségi területet szeretném, de elgondolkodtam, hogy az angol is megérné. Általános iskolában boldogulnék vele, jeles tanuló vagyok angolból, de nem szándékozok felsőfokú nyelvvizsgát tenni belőle, hanem csak középfokút.
Pedig érdemes lenne mindenképp a felsőfok. +40 pontot ér az érettségin ami nem kevés. Koli bejutáshoz pl. tökéletes.
Mellesleg az iskolák is nyilván azt a tanárt fogják felvenni(középiskola/általános teljesen mindegy) akinek jobb a referenciája. Angol oktatásnál ez pedig a felsőfoknál kezdődik.
Ha pedig ne adj isten időközben rájönnél hogy nem is tanító szeretnél lenni, egy felsőfokkal még mindig könnyebben el tudsz helyezkedni máshol.
A jó nyelvtudás nagyon fontos a mai világban, viszont ha nincs róla papírod nem mész vele semmire sajnos.
"biztonság kedvéért utána akartam kérdezni"
És akkor most már megvan a biztonságod? 🤣🤣🤣
Igen, megvan, köszönöm kérdésed.
#3 #1 ment a zöld, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!