Egyetemi pontszámítás OKJ eredménnyel?
#20.Hozzáteszem, OKJ-t sem egyszerű megszerezni ráadásul 5-re.
Eleve +1 év tanulás, olyan tárgyakon amiket az ember életében először tanul és elég töményen számon is kérnek. Ezek mellett a legtöbb helyen csinálni kell egy 20 oldalas záródolgozat is amit meg is kell védeni. Szóval van buktató, és persze ennek előfeltétele az érettségi.
Én végigcsináltam az érettségit elég eredményesen(volt emeltem is), de azt kell mondjam nem összehasonlítható nehézségben a kettő. Annyi könnyítés volt idén hogy nem volt szóbeli abból sem(mondjuk én egyikből sem szóbeliztem)de ha lett volna eleve nehezebb, sokkal szakmaibb szóbeli tételsorok vannak mint akár egy emelt szintű érettségin és terjedelemben is több.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani aki ötöst akart OKJ-ból szerezni annak szintén oda kellett magát tennie, hozzáteszem többség nem megy OKJ-ből egyetemre mert már volt lehetősége annyi pontot összeszednie előtte is. Ha C1-es nyelvvizsgával számolunk akkor sem éri el a 450 pontot, szóval olyan szakra OKJ-val sem jut be az illető ahol nagy a versengés.
Hozzáteszem, hogy elkezdtem számolgatni és szerintem részben rájöttem miért lett ilyen a rendszer.
Maximálisan ugye +100 pont adható, na most kötelező emelt tantárgy elvisz 50 pontot így szabadon marad kb. 50 pont.
Ha valaki tesz egy B2-est már csak 22 pont marad szabadon, egy emelt OKJ-s szakképesítés viszont +32 pontot ér.(hozzáteszem ha C1-est tett az illető akkor 10 pont marad szabadon!)
Kvázi így kárba veszne rengeteg pont, de hogy 400 pontot ér egy jeles így viszont felhasználható a 100 többletpont akár nyelvvizsgára úgy hogy az OKJ-s képesítéspontok nem mennek kárba + az emelt sem veszi el felesleges a 50 pontot.(szerintem a mostani rendszerbe kvázi hülyeség, hisz kötelező egyetemek esetén a legalább 1. emelt tantárgy, szóval a többsége aki eléri a 45%-t megszerzi az +50 pontot, kvázi nem többletpont senki számára)
Srácok, higgyétek mar el, a kötelező emelt nem ad plusz pontot.
És korábban is tul lehetett menni a 100on ket emelettel es nyelvvizsgakkal
#25.
Már hogyne adna plusz pontot?
És csak 1 db emeltért kapod meg a plusz 50 pontot, 2. után már nem kapod meg.
Nem lehetett túl menni előtte sem mivel a pontozás szerint 400(tanulmányi eredmény) + 100(többletpontszám) szerint van a számítás.
Tájékozodj.
#24.De igen, számolja utána.
Ha 50 pontból kivonsz 28-t, úgy jön ki a 22 pont ami marad ugye a többletpontszámból egy emelt után.
Amúgy emelt + C1 is csak 90 pont.
Ehhez kellett volna még egy OSZTV top 5, akkor esetleg.
De hozzáteszem kb. 1 az ezerhez hogy valaki így túlment a 100-n.
26-os voltam.
De, jár a kötelező emelt után is a többletpont abban az esetben, ha pontszámítás az emeltből történik.
Ha valaki van olyan elvetemült, hogy pl programtervező informatikusra megy egy infó emelt érettségivel, és egy matek emelttel, és teszem azt még van egy felsőfokú nyelvvizsgája is, az rég túllépte a 100 többletpontot.
Mellesleg én is idén végeztem el a szoftverfejlesztő OKJ képzést, szintén 5-ös lett. Nekem is az lesz a legkedvezőbb ha a szakmai vizsgát megnégyszerezik. Remélem így lesz, és nem lesz probléma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!