Egyetemi pontszámítás OKJ eredménnyel?
"2020. január 1-jét megelőzően közzétett Országos Képzési Jegyzék alapján 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítést igazoló bizonyítvány"
Ez szerintem nem a bizonyítványra utal hanem, hogy a táblázatra hogy melyik okj milyen számmal kezdődik, ha emiatt kérded.
Olvassátok el a felvit, szépen le van írva hogy szakmai vizsgát veszi csak figyelembe.
Többletpontot attól még lehet szerezni, viszont mivel nem veszi figyelembe az érettségit így az emeltért járó +50 pontot sem.
Mivel a nyelvvizsga ettől független arra megadja a plusz pontot.
Idei módosítás:
Onnan tudom hogy én is így jártam, de köszönöm a kérdést mert ezek szerint sikeres B2-es esetén jár még a +28.(nekem így 411 helyett 428 pontom lesz)
Azt mondod utolsó válaszoló, hogy akinek 5 lett az ilyen OKJ 400 pontot kap, akinek meg 4es az 367?
Hogy jön ki egyáltalán? Vagy ezt miből számolják?
#13.Idei jogszabály, nem én találtam ki.
Képernyőkép:
A bizottság tag mondta neki még OKJ vizsgámon, én magam sem hittem el csak a feldolgozás után váratlanul láttam a 400 pontot.
Legalabb negyesnek kell lennie.
Köszönöm a válaszokat egyébként :)
Szerintem a tavalyihoz képest mindenképpen növekedés lesz, mivel eleve többen jelentkeznek a járvány enyhülése végett(tavaly valóban alacsony volt, 374-el BME csak álom lesz idén).
De a tavaly előttihez képest nem valószínű, olyan sokan nem végeztek OKJ-t azok közül akik kimondottan nagyobb nevű egyetemekre mennek, mondjuk erre most nem találtam semmiféle adatot hirtelen...
Szóval én nem számítók nagy növekedésre.
Orvosin, közgazon, illetve a különböző human szakokon amúgy is 450 körül szokott lenni. A többin meg eleve normál esetben sem jelentkeznek sokan, ha mégis azok többsége már érettségi után megszerzi a többletpontokat.(szal. aki 80-90+-os emeltet tesz nem fog még 1 évet OKJ-ni, egy C1-el megspékelve aligha vannak rászorulva arra a 400 pontra)
Hozzáteszem szerintem 428 ponttal nincs okod aggodalomra, bár szakfüggő de azzal egy ELTE-IK-ra is simán be lehet kerülni. Nyilván van ahova kevés ez is, de oda mint írtam 80-90-es emelttel érdemes elindulni és 1 C1, ill. OSZTV top 5.(nagyon nagy meló így belegondolva bekerülni egy orvosira, nem irigylem őket)
Én csak azt nem értem, hogy akinek nem 54-el és 55-tel kezdődik a végzettsége az miért nem kap érte pontot? Oké, hogy egy rendelet na de akinek 52-vel kezdődik és anno tanult is érte az már nem megy vele semmire, hiába ugyanaz a végzettség? Tehet az ember arról, hogy anno még ezek a képzések másak voltak? Most akkor újra kellene mindenkinek járnia egy 54-es vagy 55-ös tanfolyamot, hogy az érjen valamit?
Nevetséges az egész oktatási rendszer itt Magyarországon.
Utolsó: most akkor az is ha háborodjon fel, aki kemény tanulással, gimnáziumban nem ért el ilyen magas eredményt, mint valaki egy OKJ-vel?
Ez van, hoztak egy ilyen... furcsa törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!