Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi pontszámítás OKJ...

Egyetemi pontszámítás OKJ eredménnyel?

Figyelt kérdés
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy már OKJ vizsgaeredménnyel és kapok pontot a tovább tanuláshoz? ma mentem fel a felvi-re hogy megnézzem mennyi pontom lett és nagy meglepetésre 428-at írt/ír. újra érettségiztem idén matekból és úgy számoltam hogy az új 79%-kossal lesz 352. Láttam egy olyan cikket ahol azt írták hogy idéntől kezdve OKJ vizsgaeredménnyel is lehet számolni (idén szereztem OKJ bizonyítványt is) de nem volt világos mi alapján is számol most. Örülhetek a 428 pontomnak vagy valami elírás történt?

2021. jún. 9. 15:36
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

"2020. január 1-jét megelőzően közzétett Országos Képzési Jegyzék alapján 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítést igazoló bizonyítvány"

Ez szerintem nem a bizonyítványra utal hanem, hogy a táblázatra hogy melyik okj milyen számmal kezdődik, ha emiatt kérded.

2021. jún. 9. 18:01
 12/34 anonim ***** válasza:

Olvassátok el a felvit, szépen le van írva hogy szakmai vizsgát veszi csak figyelembe.

Többletpontot attól még lehet szerezni, viszont mivel nem veszi figyelembe az érettségit így az emeltért járó +50 pontot sem.

Mivel a nyelvvizsga ettől független arra megadja a plusz pontot.

Idei módosítás:

[link]

[link]

Onnan tudom hogy én is így jártam, de köszönöm a kérdést mert ezek szerint sikeres B2-es esetén jár még a +28.(nekem így 411 helyett 428 pontom lesz)

2021. jún. 9. 18:03
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondod utolsó válaszoló, hogy akinek 5 lett az ilyen OKJ 400 pontot kap, akinek meg 4es az 367?

Hogy jön ki egyáltalán? Vagy ezt miből számolják?

2021. jún. 9. 18:09
 14/34 anonim ***** válasza:

#13.Idei jogszabály, nem én találtam ki.

Képernyőkép:

[link]

A bizottság tag mondta neki még OKJ vizsgámon, én magam sem hittem el csak a feldolgozás után váratlanul láttam a 400 pontot.

2021. jún. 9. 18:12
 15/34 anonim válasza:
78%
Nekem az lenne a kérdésem h hármas lett az ilyen okj eredményem vajon megkapom a 333 pontot majd mert amit küldött a #12 ott fel van tüntetve a felvi oldalon meg nincs
2021. jún. 9. 18:31
 16/34 A kérdező kommentje:

Legalabb negyesnek kell lennie.

Köszönöm a válaszokat egyébként :)

2021. jún. 9. 18:55
 17/34 A kérdező kommentje:
Arra mondjuk kíváncsi leszek a ponthatarokra ez mennyire fog kihatni a jövőben. Számítok egy átlag 50es emelkedesre
2021. jún. 9. 20:07
 18/34 anonim ***** válasza:

Szerintem a tavalyihoz képest mindenképpen növekedés lesz, mivel eleve többen jelentkeznek a járvány enyhülése végett(tavaly valóban alacsony volt, 374-el BME csak álom lesz idén).

De a tavaly előttihez képest nem valószínű, olyan sokan nem végeztek OKJ-t azok közül akik kimondottan nagyobb nevű egyetemekre mennek, mondjuk erre most nem találtam semmiféle adatot hirtelen...

Szóval én nem számítók nagy növekedésre.

Orvosin, közgazon, illetve a különböző human szakokon amúgy is 450 körül szokott lenni. A többin meg eleve normál esetben sem jelentkeznek sokan, ha mégis azok többsége már érettségi után megszerzi a többletpontokat.(szal. aki 80-90+-os emeltet tesz nem fog még 1 évet OKJ-ni, egy C1-el megspékelve aligha vannak rászorulva arra a 400 pontra)

Hozzáteszem szerintem 428 ponttal nincs okod aggodalomra, bár szakfüggő de azzal egy ELTE-IK-ra is simán be lehet kerülni. Nyilván van ahova kevés ez is, de oda mint írtam 80-90-es emelttel érdemes elindulni és 1 C1, ill. OSZTV top 5.(nagyon nagy meló így belegondolva bekerülni egy orvosira, nem irigylem őket)

2021. jún. 9. 20:19
 19/34 anonim ***** válasza:
23%

Én csak azt nem értem, hogy akinek nem 54-el és 55-tel kezdődik a végzettsége az miért nem kap érte pontot? Oké, hogy egy rendelet na de akinek 52-vel kezdődik és anno tanult is érte az már nem megy vele semmire, hiába ugyanaz a végzettség? Tehet az ember arról, hogy anno még ezek a képzések másak voltak? Most akkor újra kellene mindenkinek járnia egy 54-es vagy 55-ös tanfolyamot, hogy az érjen valamit?

Nevetséges az egész oktatási rendszer itt Magyarországon.

2021. jún. 10. 10:05
 20/34 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó: most akkor az is ha háborodjon fel, aki kemény tanulással, gimnáziumban nem ért el ilyen magas eredményt, mint valaki egy OKJ-vel?

Ez van, hoztak egy ilyen... furcsa törvényt.

2021. jún. 11. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!