Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológia vagy arab szak?

Pszichológia vagy arab szak?

Figyelt kérdés
Mindkettő érdekel. Szívesen tanulok nyelvet. Viszont érdekel a pszichológia is, de nem szeretnék pszichológus lenni.
2021. máj. 29. 18:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
28%
Ha két szakot is végez egyszerre mindkettőt lehet államilag támogatott formában, hiszen 12 állami félév van és így csak egy félévet kellene kifizetnie. Szerintem itt inkább az a kérdés, hogy van-e rá kapacitás.
2021. máj. 29. 19:15
 12/18 anonim ***** válasza:
93%

Ha így van, akkor nem is kérdés, hogy az arab vagy pszichológia szak menjen nappalin és mellette meg be kell tolni egy gazdasági szakot levelezőn, tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy hol, csak legyen.

Kapacitás? Konkrétan ismerek olyan csajt, aki egyszerre járt elte pszichológiára és corvinus gazdasági szakra, és még dolgozott is mellette.

Annak idején mi vért pisiltünk ezeken a szakokon, nem volt még ennyire beach & hawaii az ókori nyelvi tanszékcsoport mint manapság... egyszerre tanultunk 3-4 ókori nyelven (most, hogy így utánaszámolok, 8 ókori és 1 modern közel-keleti nyelven tanultam összesen de úgy, hogy a szírről, etiópról órarendi torlódás miatt mindig lemaradtam, pedig szerettem volna), a vizsgák olyan durvák voltak, hogy a sima történelem szakosok halomra buktak az ókori közel-keleti történelemórákon -- és annak idején ez még un. "B" szak volt, azaz kötelező volt mellette egy fő szak (!), ami a legtöbbünk esetében 2 szakot is jelentett. Ma már ehhez képest ez egy lájtos szakocska, sajnos a régi szigor (és színvonal) is oda, mert alig jön valaki ezekre a szakokra tanulni, kedvesnek kell lennünk... simán betolsz mellé egy bármilyen gazdasági szakot (ami meg a közgazdasági szakok büfé-ruhatár változata).

2021. máj. 29. 19:26
 13/18 A kérdező kommentje:

A probléma inkább az, hogy matekból nem vagyok jó. Így egy gazdasági szakot semmiképp nem kezdenék el ugyanis nem tudnám elvégezni sajnos.

Pedig pl turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások érdekelnének, de az biztos, hogy a matekos tárgyakon én úgy megbuknék mint a huzat :(

2021. máj. 29. 19:26
 14/18 anonim ***** válasza:
95%

Egyáltalán nem buknál meg, mint a huzat, ugyanis igazából csak 2 db matekos tárgy van: analízis I-II és statisztika I-II. Ismerek olyan embereket, akik konkrétan 3-asok voltak matekból gyenge gimnáziumban, és ehhez képest végigcsináltak gazdasági szakot pl. a BGE-n. Rögtön a szak kezdetekor magántanárt fogadsz, aki szépen türelmesen elmagyarázza, és simán megcsinálod. (Ne aggódj, magához a szakhoz meg később a munkavégzéshez a 4 alapművelet is elég.) Ez csak egy percepció, hogy valaki rossz matekból, ezen a szinten még BÁRKI végigcsinálja, hacsak nem diszkalkuliás.

Amúgy meg ha gyenge vagy matekból vagy egyáltalán nem akarsz matekkal foglalkozni, akkor menj pszichológiára és utána meg munkapszichológia mesterszakra és legyél ezzel HR-es. (Ehhez nem kell HR szakot végezned. A HR-nek rengeteg olyan szakterülete van, amihez jobb egy pszichológus mint egy gazdasági szakos, pl. toborzás, kiválasztás, tanácsadás, szervezetfejlesztés, tudásmenedzsment, belső képzések, felnőttoktatás, coaching stb. stb.)

Az arab szakot, ha nem akarsz PhD-s kutató lenni és gazdasági szakot sem akarsz végezni, akkor nem annyira javaslom sajnos.

2021. máj. 29. 19:32
 15/18 anonim ***** válasza:
94%
Amúgy aki lepontozgat, annak beragadt a piros pacsi, vagy van valami értelmes ellenvéleménye? :))
2021. máj. 29. 19:52
 16/18 anonim ***** válasza:
91%
Ki pontozgat le itt sok értelmes választ?
2021. máj. 29. 20:29
 17/18 anonim ***** válasza:
98%
A pszichológia alapszak elvégzésével még nem leszel pszichológus, csak viselkedéselemző.
2021. máj. 29. 20:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy nem akarsz pszichológus lenni (gondolom úgy érted terapeuta/klinikai szakpszichológus) még mehetsz pszichológia szakra. Mint írták más területeken is el lehet vele helyezkedni (pl. HR osztály) vagy ha egy konkrét területe megtetszik, akkor PhD-hetsz és kutathatsz is.

Ha tényleg érdekel az arab nyelv és meg akarod tanulni rendesen beszélni, akkor én inkább egy nyelvtanfolyamot ajánlok, mint az egyetemi arab szakot.

2021. máj. 30. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!