Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így nem érdemes pszichológia...

Így nem érdemes pszichológia szakot végeznem?

Figyelt kérdés
Még most nem aktuális a kérdés, de megfontolnám, hogy esetleg levelezőn elvégezzem a pszichológia szakot.Ha matekból kifejezetten rossz voltam gimiben, akkor felejtsem el az egészet? A Debreceni Egyetemen szeretném, ha tényleg belevágnék, elolvastam, hogy ott milyen tárgyak vannak és van matek és számítástechnika is. Ez a kettő kicsit mumus nekem, mert nehezen mennek.A pszichológiai tárgyakkal és a biosszal szerintem nem lenne problémám.

2021. jan. 21. 22:22
 1/4 anonim ***** válasza:
97%
Semmi bajod nem lesz a gyengécske matek miatt. Sima alap pszichóval azonban konkrétan gyakorlatilag semmire nem mész. Kell hozzá mester.
2021. jan. 21. 22:25
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

Pszichológia szakra akkor menj, ha meglesz hozzá az az anyagi háttér is, ami az önismereti / saját élmény terápiákat is fedezi. Azokra mindenképp szükséged lesz, megkerülhetetlen a pszichológusi pályához. Ja, és az akkor is fizetős, ha maga a képzésed államilag támogatott.

Egyébként a DE pszichológia szakja tényleg jó. Ha megvan hozzá a megfelelő háttér, akkor vágj bele!

2021. jan. 21. 22:46
 3/4 anonim ***** válasza:
81%

Azok, akik annyira lepontozták a válaszomat, meg is indokolnák normálisan, vagy csak egyéb vágyaikat/kisebbségi komplexusukat élték ki a lepontozásban?

Amit leírtam, tapasztalatból írtam. Sokan óriási tévhitben vannak a képzéssel és járulékos költségeivel kapcsolatban.

2021. jan. 22. 15:49
 4/4 anonim ***** válasza:
81%

Pedig nagyon jól írja az előző válaszoló, baromi drága elvégezni, én az alapképzés eleje óta gyűjtők pénzt külön számlára ( diákmunka). Ráadásul a DE-n a levelezos alapképzés is fizetős.

Egyébként én hármas voltam matekbol gimiben, most elég jól megy, nincs vele sok gondom. A statisztika kemény de nem lehetetlen.

2021. jan. 23. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!