Ahhoz hogy párkapcsolati tanácsadó/párterapeuta legyek, kell végeznem egyetemet?
Ezzel szeretnék foglalkozni, viszont láttam hogy vannak ilyen tréningek, ahol szakembereket képeznek. Viszont ahhoz, hogy tényleg szakember legyek, elég elvégezni egy ilyen képzést, vagy menjek el egyetemre is és végezzem el a pszichológia szakot?
Egyáltalán hogy tudok párkapcsolati tanácsadó lenni?
Nem vagyok szakmabeli, de ahogy a többség nyilatkozik az ilyenek tanácsadók hozzá nem értéséről, minimum pszichológia diploma és sok év tapasztalat kell hozzá, hogy értelme is legyen csinálnod.
De ha valójában csak 20.000+Áfa/óra akarsz egy fotelban ücsörögni, a többi nem számít, akkor persze elég az OKJ párkapcsolati tanácsadó is.
Ezt találtam;
"pszichológus, coach, mediátor, életmód- vagy életvezetési tanácsadó, tréner végzettséggel, vagy más segítő foglalkozásban szerzett hosszabb gyakorlattal rendelkeznek, illetve komoly késztetést éreznek arra, hogy másokon segítsenek.'
Hát nem hiszem, hogy ez akkreditált képzés lenne egyébként.
Szerintem fölösleges pénz kidobás. Mármint én inkább pszichológushoz mennék, mint párkapcsolati tanácsadóhoz (terapeuta ettől nem leszel!), még ha drágább is. Hiszen egészen biztosan többet tud.
most még új dolog a coach, nincs szabályozva. bárki lehet coach egy párhónapos tinglitangli képzés után.
Reméljük, őket is eléri valami szabályozás,mert sok kárt tud okozni pár önjelölt nagyokos.
egy 19-20 éves párkapcsolati tanácsadóhoz szerintem nem menne el jó érzésű ember :D
szóval végezd csak el azt az egyetemet.
Fiatalként ebbe belevágni valóban nem tanácsos.
Egyébként van egy un. mediátori foglalkozás is, részben ez is párkapcsolati vonatkozású, sokszor már az elharapózott viszonyokat kell egy kicsit szintbe hozni. De valóban, 20 körüli évesen, nem feltétlen akarnak majd feléd fordulni ezekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!