Ha egy egyetemi szakon 2019-ben 436 volt a ponthatár, akkor 406 ponttal bejuthatok? ( Pszichológia szak )!
Nem hiszem, hogy 30 pontot csökkene. Talán max 5-10 pont csökkenés a reális.
Majd kiderül júliusban. Azért sok sikert :)
Kedves kérdező!
Én is a cipődben járok, nekem 410 pontot sikerült összeszednem, én a szombathelyi pszichológiát jelöltem meg elsőként, bízva abban, hogy az átlagnál jóval kevesebb összes jelentkező (ha jól emlékszem 150-160 fő) miatt itt kevesebb lesz majd a végleges ponthatár. Illetve megjelöltem itt az önköltséges formát is.
A felvi.hu-n vannak statisztikák, hogy az adott intézmény adott szakára mennyien jelentkeztek összesen és ebből mennyien jelölték meg első helyen: [link]
Remélem ezzel tudtam kicsit segíteni. Sok sikert kívánok neked is, reméljük szerencsénk lesz idén! :)
Kedves 5ös, a szombathelyi pszichológia szakra azért nem jelentkeznek túlzottan mert hamarabb vesznek fel akármilyen más egyetemen tanult pszichológust dolgozni. A képzés nem véletlenül népszerűtlen.
Kérdező, ha idén nem jön össze akkor próbáld újra az érettségit. Hidd el megéri. Az a ponthatár amit írtál (436) a DE-n volt tavaly ahova idén pontosan 62-vel jelentkeztek többen mint tavaly (összesen 259 első helyes jelentkező volt idén) a pszichológia szak népszerű évek óta így véleményem szerint 1-2 pontos felvi pontszám emelkedés várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!