Önéletrajz?? Hogyan? Miből táplálkozzak?
Sziasztok.
Mint mindenkinek, nekem is eljött az idő, hogy megírjam az első önéletrajzomat. Frissen végzett középiskolás diák vagyok, aki most fog kibújni az iskolapadból.
Hát kb. beelírod, hogy az iskoláidat hol végezted, esetleg milyen tagozat, nyelvtudás, egyéb érdeklődési terület, stb.
Plusz a motivációs levélbe beleírod, hogy miért érdekel pont az a cég/intézmény, ahol dolgozni szeretnél.
Pályakezdőként nem várnak sokat az önéletrajzodtól. Általában eleve 2 oldal szokott maximum lenni egy CV, de a te esetedben az sem gond, ha ez éppencsak 1 oldal.
Itt az iskolai tanulmányaidra kell kitérni a leginkább, hisz munkatapasztalatod nincsen. Írj a képességeidről, hobbikról, vettél-e részt iskolán kívüli programokban, milyen ember vagy, és a legfontosabb, egy önéletrajzot mindig az adott munkára kell szabni. Ne csak egy önéletrajzod legyen, hanem annyi ahány munkára jelentkezel, és abból a szempontból közelíted meg a dolgokat. Használd azokat a kulcsszavakat amik a munkahírdetésben is megjelennek, vagy amik szükségesek a munkához, valamint miért felelsz meg nekik a posztra. Próbáld meg eladni magad. Legyen rendezett, jól átolvasható, és reveláns. Az, hogy pontosan mit is írj bele, azt neked kell tudni, hisz nem ismerünk sem téged sem a munkát amire pályázol.
Magyarországon nem tudom hogyan szokás, de nálunk a CV mellé mindig kell cover letter is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!