Konkrétan kötelezővé tették az oltást a Semmelweis Egyetemen, különben PCR-teszt kell, más egyetemen hogy van? (főleg orvosi egyetemek)?
Nem tehetik kötelezővé az oltást, és ezt kár is tovább firtatni. Ha mégis így lenne, esetleg írásos bizonyíték is van rá, azzal a hatóságokhoz lehet fordulni.
A teszt más tészta, de arra kötelezni, hogy önköltségen teszteltesd magadat, szintén nem lehet.
Nekem ez nem tűnik kötelezőnek, hogy "oltás VAGY teszt". Melyik részében látod itt az oltás kötelezővé tételét?
Szerintem egyébként teljesen jogos.
Bárhogy is van, semmilyen esetben sem lehet kötelezővé tenni az oltást.
Az viszont vállalható, ha felajánlják a tesztelést. A kormányhivatali dolgozóknak is van ilyenre lehetőség.
Foglálkozási expoziciók elkerülése miatt ígyis vannak kötelező oltások az eüben, hepatitis b is kötelező..
Én már nem járok semmelweisre, de akkor nekünk influenza volt szinte kötelező, itt külföldön meg minden egyéb ajánlott pl hepatitis a is kötelező. Inkább örülj, hogy kaphatsz védettséget az ilyenek ellen, mintsem kitedd a szervezeted a klinikán mindennek, ami egy védőoltással elkerülhető lenne.
Max abba lehetne belekötni, hogy tesztelni idő, vizsgaidőszakban pedig erre “elpazarolni” egy félnapot nem biztos, hogy a legjobb, de ha van lehetőség oltásra, akkor egyszerűbb az, mint vizsgák előtt mindig teszteltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!