Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Konkrétan kötelezővé tették...

Konkrétan kötelezővé tették az oltást a Semmelweis Egyetemen, különben PCR-teszt kell, más egyetemen hogy van? (főleg orvosi egyetemek)?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 21. 07:27
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
mármint állítólag erre hajlik az intézet
2021. ápr. 21. 07:31
 2/20 anonim ***** válasza:
33%

Nem tehetik kötelezővé az oltást, és ezt kár is tovább firtatni. Ha mégis így lenne, esetleg írásos bizonyíték is van rá, azzal a hatóságokhoz lehet fordulni.

A teszt más tészta, de arra kötelezni, hogy önköltségen teszteltesd magadat, szintén nem lehet.

2021. ápr. 21. 07:53
 3/20 A kérdező kommentje:
nem önköltséges, csak rendszeres PCR-teszt, de ez akkor sem igazságos, szerintem sem, főleg, hogy én kb mindig rosszul vagyok az oltástól, ájulásszerűen..
2021. ápr. 21. 07:59
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

Nekem ez nem tűnik kötelezőnek, hogy "oltás VAGY teszt". Melyik részében látod itt az oltás kötelezővé tételét?

Szerintem egyébként teljesen jogos.

2021. ápr. 21. 08:13
 5/20 anonim ***** válasza:
51%

Bárhogy is van, semmilyen esetben sem lehet kötelezővé tenni az oltást.

Az viszont vállalható, ha felajánlják a tesztelést. A kormányhivatali dolgozóknak is van ilyenre lehetőség.

2021. ápr. 21. 08:15
 6/20 A kérdező kommentje:
igen csak a tesztelés,ahol külön kell jelentkezni, teljesen be van telve szinte pár perc alatt, úgyhogy nem tudom,hogy gondolják ezt egy ekkora egyetemen
2021. ápr. 21. 08:28
 7/20 anonim ***** válasza:
90%

Foglálkozási expoziciók elkerülése miatt ígyis vannak kötelező oltások az eüben, hepatitis b is kötelező..

Én már nem járok semmelweisre, de akkor nekünk influenza volt szinte kötelező, itt külföldön meg minden egyéb ajánlott pl hepatitis a is kötelező. Inkább örülj, hogy kaphatsz védettséget az ilyenek ellen, mintsem kitedd a szervezeted a klinikán mindennek, ami egy védőoltással elkerülhető lenne.

Max abba lehetne belekötni, hogy tesztelni idő, vizsgaidőszakban pedig erre “elpazarolni” egy félnapot nem biztos, hogy a legjobb, de ha van lehetőség oltásra, akkor egyszerűbb az, mint vizsgák előtt mindig teszteltetni.

2021. ápr. 21. 08:32
 8/20 anonim ***** válasza:
9%
Mint azt mondtam: sehogy. Nem fognak ezért senkit sem elküldeni.
2021. ápr. 21. 08:32
 9/20 A kérdező kommentje:
meg általában(mint most is) csak AstraZeneca van, s csak arra lehet jelentkezni, amitől persze tartok, meg másis (Pfizer nagyon ritkán van)
2021. ápr. 21. 08:33
 10/20 A kérdező kommentje:
nem klinikán dolgoznék, akkor is? azoknak értem,hogy kell
2021. ápr. 21. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!