Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az alapítványi működtetésűvé...

Az alapítványi működtetésűvé vált egyetemeken mi veszi át az állami ösztöndíjak helyét?

Figyelt kérdés
Alapítványi ösztöndíjak? Ha igen, mikortól? Szeptembertől ezek az egyetemek már nem fogják fogyasztani az ingyenes állami féléveket?

2021. ápr. 3. 21:25
 1/2 anonim ***** válasza:
52%
Az egyetemeknek saját ösztöndíj rendszerük lesz, a pénzt az állam bocsátja rendelkezésükre. Ezért biztos, hogy nem lesz olyan, hogy egyetemi ösztöndíjas félévek és államilag fin. félévek. Pláne úgy, hogy az átalakítások után már lehet, hogy egy állami fenntartású egyetem sem marad, ez ugyanis a cél.
2021. ápr. 3. 21:30
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok benne biztos, hogy az 1. válaszoló teljesen jól írja-e le, viszont én az SZTE-re járok (gondolom a kulcsszavakból, hogy elsősorban erre az egyetemre vagy kíváncsi - a Semmelweis mellett), ha az is lesz, amit az 1. válaszoló ír, akkor ez nem most lesz, hanem évek múlva. Nálunk egyelőre az járja (ezt felsőbb körök is megerősítették), hogy nem változik egyelőre az állami ösztöndíjakkal kapcsolatosan semmi - tehát ugyanúgy államira jelentkezel, ugyanúgy fogynak a féléveid - amennyiben állami támogatottságúra jutsz be - és ugyanúgy lesznek azok az ösztöndíjak, amiko most is vannak. Azt tudom elképzelni, hogy lesz pár plusz ösztöndíj is, de egyelőre erről sem tudni még semmit, de azt mondták nekünk, hogy ösztöndíj szempontjából (mármint a finanszírosási formán) nem fogjuk észre venni a változást. Az lehetséges, hogy az #1-es keveri a Corvinussal ezt a dolgot. Mivel ott van egy részvényes mögötte (a MOL) ott simán lehet alapítványi ösztöndíj, de a többi alapítványosított egyetem ugyanúgy az államtól fogja kapni a pénzt, hiszen az alapítvány tulajdonosa az állam.
2021. ápr. 3. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!