Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyar és matematika fakultáció?

Magyar és matematika fakultáció?

Figyelt kérdés
Sziasztok, fakt választás előtt állok, és eléggé meg vagyok lőve. Angol és média lesz a másik kettő emeltes tárgyam, de kéne mégy egy harmadik. Matek jó lenne, később marketinges irányba mennék majd tovább, csak a probléma, hogy általánosban 5ös voltam, viszont most gimiben 3-4es között mozgok. A baj, hogy ha megértem, akkor simán meg tudom csinálni, de nagyon tanárfüggő a teljesítményem és ugye majd később viszem tovább pontokként a jegyeim és félek hogy nem fogom megérteni, így meg csak pontokat vesztek. Magyarból pedig az irodalom részt nagyon nem szeretem, ezért érdeklődnék kicsit, hogy mennyire magolós meg verstanulós az a fakt? Összességében egy kis betekintést szeretnék a két tárgy emeltszintjéről, ha valakinek van tapasztalata róla, köszi😅

2021. ápr. 20. 13:51
 1/3 anonim ***** válasza:
77%

A magyar emelt elég nehéz, átfogó irodalmi műveltség kell a jó eredményhez érettségin, nem is szokták ezt választani általában.

Inkább a matekot javaslom, mert tanártól függetlenül akár a neten is sok anyagot találhatsz a gyakorláshoz, felkészüléshez, meg hát a marketinghez hasznosabb is.

2021. ápr. 20. 14:15
 2/3 anonim ***** válasza:
84%

Egyet értek az 1. válaszolóval. Ha a matematikát folyamatosan tanulod, segítséget kérsz, ha baj van, akkor nem hiszem, hogy problémád lenne vele.

Ajánlom az ingyenesen letölthető könyvet hozzá:

[link]

2021. ápr. 20. 15:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Marketinges irányba nem feltétel az emelt, így sokkal jobban jársz egy jó angol emelttel és egy nagyon jó közép matekkal.

Viszont ha mindenképp szeretnél még valamiből emeltezni, akkor a matek teljesíthetőbb.

A magyar emelt nagyon szubjektív és végeláthatatlan az anyagmennyiség is.

A marketinghez matek kell az egyetemen, az a szórótárgy, így ilyen szempontból is jobban jársz vele, mert a magyarnak nem fogod hasznát venni az egyetemen.

2021. ápr. 29. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!