Ilyet lehet? Valóban behívhatnak most dolgozatot írni?
Egy vidéki középiskolába járok, ami az ország legjobbjai közé van sorolva, tehát megy a hajtás rendesen. 11.-es vagyok, azaz nem végzős. Holnap délután be kellene mennem egy egyébként nem létfontosságú fizika dolgozatot megírnom, mivel fizika faktos vagyok. Csak ugye a középiskolák zárva vannak, de az igazgató engedélyezte a faktos csoportunknak a jelenléti dolgozatírásokat, így innentől minden héten hétfőn ez várna ránk május 10-ig. Félreértés ne essék, nekem NEM a dolgozatírással van bajom, bőven 4,5-ös átlag felett teljesítek, mind online, mind jelenléti a oktatásban. Viszont ahhoz, hogy én holnap délután személyesen megjelenjek az iskolámban, el kell kéredzkednem az utolsó 2 órámról, természetesen majd pótolva az anyagot. Valamint utaznom kell 40 kilómétert, érintve legalább 3 különböző tömegközelekdési járatot és igen sok embert. Azért nem mennék be, mivel a daganatos beteg, oltatlan faterommal élek és eddig miatta nem is igazán mozdultam ki szívesen. Féltem őt. Természetesen aki nem jelenik meg a dolgozatíráson annak automatikusan 1-es jár. Én ezt egyáltalán nem tartom fair-nek, főleg, hogy az általános iskolások is távol maradhatnak igazoltan, így számomra érthetetlen, hogy egy igazgató személyesen engedélyezte ezt. Arra lennék kíváncsi, hogy ez egyáltalán szabályos-e, vagy létezhet-e bármi más lehetőségem, minimális (tehát elégtelen jegy nélküli) következménnyel.
Köszönöm, hogy elolvastad és hálás vagyok, ha válaszolsz.
Szerintem teljesen jogos a felvetésed, és nem kellene bemenned. Nagy felelőtlenség lenne ennyit utazni, tömegközlekedéssel pont most. Ráadásul ez csak egy dolgozat, nem is osztályozó vagy vizsga. Ez szembemegy a szabályokkal, nem kötelezhet arra, hogy te ott legyél pontban akkor. Még akkor is ha ezt saját maga az igazgató engedélyezte. Simán le lehetne zavarni ezt online óra keretében...még csak nem is vagy végzős. Az meg szerintem csak nevetséges, hogy azzal "fenyeget", hogy karót ad ha nem vagy személyesen jelen.
Nekem a fél év alatt csak most kellett bemennem az iskolába, mivel osztályozóm van angolból, aztán május 6.-án angolból előrehozottat csinálok. De ezen kívül egyszer sem köteleztek arra, hogy személyesen megjelenjek bármikor is. Maximum azokat hívták be, akik alulteljesítettek az online oktatás alatt / végzősök, és muszáj nekik a személyes részvétel. (Ja, és ez is csak még január környékén volt).
Mondanám azt, hogy ezt nem lehetne-e megbeszélni pl. a tankerület vezetővel, (nem tudom a pontos nevét), hogy csak egy kivételes alkalommal nem lenne -e kivitelezhető gépen keresztül dogát írni. ráadásul ha veszélyeztett is van a családodban..
Szerintem az indokaidat írd le, es kérj felmentést az igazgatótól.
Fontos az írásbeliség.
Ha 18 év alatt vagy, akkor a szüleid írjanak!
Nem tudom mi számít kiscsoportnak, de a 14 fő szerintem bőven nem.
"A szabály továbbra is változatlan, elsősorban az érettségi szempontjából fontos kiscsoportos felkészítő foglalkozásokat, konzultációkat továbbra is megtarthatják a középiskolák – ezt Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár mondta el az operatív törzs április 9-i sajtótájékoztatóján." (Index)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!