Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem fognak kinézni koleszból...

Nem fognak kinézni koleszból az anyagi helyzetem miatt?

Figyelt kérdés

Tehát idén leszek elsőéves hallgató, kaptam kollégiumot szociális alapon. Nagyon szerettem volna koleszba kerülni. Papíron csóró vagyok, valójában pedig nagyon az ellentéte. De minden információt megadtam amit az egyetem kért, így nem sértettem meg a szabályokat...

Szóval nem fognak a többiek amiatt kibeszélni, mert látszik rajtam a jó anyagi helyzet? Értem itt a dolgaimon, ruháimon, életvitelemen... 5 apartmantársam lesz, esetleg jobb lenne erről velük beszélni az elején? Vagy hagyjam a fenébe és csak én izgulom túl, nem fogja őket érdekelni?

Valaki volt már hasonló helyzetben, vagy ismer hasonló embereket? Köszönöm!

2010. aug. 21. 11:11
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én egyetértek a kérdezővel.

Ha a kérdezőt a megadott családi adatai/anyagi háttért igazoló dokumentumai alapján a suli besorolta azok közé akik koleszt érdemelnek, akkor ott a helye...Ő megfelelt a szabályzatnak.

Igaza van ilyen a világ...:S

Joga van koleszosnak lenni.Nem csak szociális alapon juthat kolesz.A távolság is pl.elég ok lehet.

Sztem ne parázz kérdező,ha nem leszel bunkó/lekezelő senkivel akkor nem lesz baj a többiekkel.

2010. aug. 22. 07:07
 22/26 anonim ***** válasza:
*koleszhoz
2010. aug. 22. 07:07
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem a barátaimon és a családomon kívül soha senki sem tett meg semmit, velem sem jótékonykodtak, én sem fogok. "

Látod ezt utálom a legjobban. Ha más szar ember, az feljogosít, hogy te is az légy? Nem azért kell adni, hogy kapj érte valamit, hanem mert szimplán jól esik... ha nem érzel ilyet, mélyen szánlak, mert egy csodajó érzéstől esel el.

És ezt becsületes, tisztességes emberként mondom, aki nem keres kiskapukat, nem lop és csal. De csak rajtad áll, hogy milyen értékes ember vagy.

Mégis, érezd jól magad, ne törődj azzal, hogy valaki, aki azért szeretett volna koleszba menni, mert nincs más esélye, most lemondott az egyetemről, mert nincs hol élnie vagy órákat gürcöl a suli mellett, hogy fussa albérletre.

"Ilyen a világ".

Azért, mert mi tesszük ilyenné. Szomorú...

2010. aug. 22. 18:04
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan is van az a mondás a világ valaha élt legjobb államfőétől?

"Ne azt nézd, hogy te mit kaptál az országtól, hanem azt, hogy te mit tudsz adni az országnak."

John F. Kennedy...

Nem ártana elgondolkodni rajta...

2010. aug. 22. 18:13
 25/26 anonim ***** válasza:
75%

Így van szó szerint:

"Ne azt kérdezd, mit tud érted tenni a hazád, inkább azt, hogy te mit tudsz tenni a hazádért."

2010. aug. 22. 18:13
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Jahh és ezúton is gratulálok a felfogásodhoz, a 99%-odhoz, te szenvedsz, hogy ilyen meg olyan szar ez az ország, holott te is beállsz a sorba és ugyanazt teszed. Hajrá...
2010. aug. 22. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!