Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha terhes lesz valaki szakgimn...

Ha terhes lesz valaki szakgimnáziumban ,akkor azt kicsaphatják/kötelezővé teszik hogy ott hagyja az intézményt vagy ugyan úgy járhat suliba?

Figyelt kérdés

2021. márc. 21. 18:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy járhat, csak a hiányzási keretre neki is ugyanúgy kell figyelni. Sokkal inkább az a baj, hogy sok tini kismama otthagyja és soha nem fejezi be. De a mi sulinkban pl egy lány jó darabig velünk haladt, a terhesség utolsó heteiben ment el magántanulónak és úgy érettségizett le a kisbaba mellett.
2021. márc. 21. 18:19
 2/13 anonim válasza:
78%
Egyházi intézmény beleköthet, egyébként ha teljesíti a követelményeket, akkor legtöbbször nem okoz problémát.
2021. márc. 21. 18:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Ha szakgimnáziumól beszélünk akkor tudtommal nem lehet magántanulói státuszt kapni a gyakorlat miatt. De már a magántanulói jogviszony megszűnt, helyette egyéni munkarend van.
2021. márc. 21. 18:35
 4/13 A kérdező kommentje:
Kerek perec kiírom. Nálam fenn áll a terhesség lehetősége. Védekeztünk , a párom szerint minden rendben volt. Februárban elkezdődtek a terhes tünetek. 3 nap késéssel pecsételő. Csináltam tesztet ,negatív lett. Kértem orvoshoz időpontot, nagy nehezen március elejére kaptam. A mensim megint pecsételő lett. Eljutottam az orvoshoz ,azt mondta nem vagyok terhes. De még mindig tüneteket produkálok , teszteket csináltam és negatív. A mensim megint sehol. Orvoshoz megint nem tudom mikor jutok. Holnap megyek időpontot kérni. Kicsit félek attól hogy mi lesz ha kifutok az időből és ab.ot nem lehetne végezni. A sulit nem akarom otthagyni. Jövőre érettségiznék.
2021. márc. 21. 18:42
 5/13 anonim ***** válasza:
85%
A leírtak alapján elég valószínűtlen, hogy terhes legyél. Szerintem valami más lehet nálad a probléma. Érdemes lenne kivizsgáltatnod magad az orvossal. Hallottam már hasonló tünetekkel járó nőgyógyászati problémákról, bár azok jóval idősebbeknél fordultak elő mind (30-45 körül).
2021. márc. 21. 20:12
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján nem vagy terhes (két negatív teszt az elmaradt menses UTÁN, orvosi vizsgálattal), egyértelműen kizárt a terhesség.

Viszont egészen bizonyosan kialakult valami probléma, aminek az okát mielőbb fel kell deríteni.

Rengeteg minden lehet, pl. hormonális zavar, autoimmun probléma, pszichés gondok hozadéka (pl. karantén miatti bezártság okozta

depresszió, vagy nagyfokú stressz), jóindulatú vagy komolyabb elváltozással járó gond is.

Ha eddig rendszeres és átlagosnak mondható mensesed volt, ez mindenképp fontos jelzés!

2021. márc. 21. 22:01
 7/13 A kérdező kommentje:

Kedves 6.os!

Szeretnék vissza menni az orvoshoz ,de nem tudok.Anyám nem enged. Azt mondta hogy ha nem tálalt semmit az orvos uh-n ,akkor ne szenvedjek. Ő nem fog elvinni másik városba ha hormon probléma van. Aztán annyit mondott gondolkozni kellett volna. Nem értem, miért baj az ha valaki 18 éves kora előtt elkezd nemi életet élni, azt is vigyázva?

2021. márc. 22. 07:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Közöld anyáddal, hogy azt üzenem neki, hogy elmehet a bús tudjukhova. Hihetetlen, hogy a lánya egészségét ennyire semmibe vegye valaki. Ha nem visz el, menj el egyedül. Minél hamarabb kiderül, hogy mi a probléma, annál kevesebbet fogsz vele szenvedni. Elég valószínűtlen egyébként, hogy a szexuális életed miatt van ez a problémád.
2021. márc. 22. 11:47
 9/13 A kérdező kommentje:

8-as. Mikor mondom neki hogy mi bajom van akkor mindig azt vágja hozzám hogy gondolkozni kellett volna. Most tökre nem értem ezzrl nem ér el semmit.

De az biztos hogy holnap elmegyek időpontot kérni ha tetszik neki ha nem

2021. márc. 22. 12:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hívd fel a területileg illetékes gyermeknőgyógyászatot, kérdezd meg szépen, hogy mi a teendőd ilyen esetben.

Hivatalosan 16-18 év között a szülőnek tudnia kell es bele is kell egyeznie a komolyabb vizsgálatokba (pl. fogamzásgátló felírása), a gyakorlatban viszont ezt azért nem szokták 100% betartani.

Hívd fel őket, mondd el a fentieket , és hogy aggódsz, hogy ez már hónapok óta tart, és szeretnél kérni egy vérvizsgálatot.

Attól ne tarts, hogy jövő hétre adnak időpontot, sőt... majd kb. májusra.

Anyukád nem gondolkodik józanul, dühös hogy szexuális életet élsz.

Ha nem visz el téged ő, akkor szépen fogod magad a megadott időpontban, felszállsz a buszra és elmész önállóan az orvoshoz. Ez nem játék.

2021. márc. 22. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!