Én most kezdtem meg keresztfélévkor az egyetemet, és elég kuszának találom azt hogy mindenre tanuljak egy nap.
Arra gondoltam hogy kiválasztok egy tárgyat, megírom az összes beadandót rá, megtanulom az elméletet, majd kezdem a következőt.
Szerintem sokkal gyorsabban lehet így haladni.
2021. febr. 24. 11:13
1/9 anonim válasza:
Pomodoro technikával.
Amúgy meg két tárgy egymás utáni darálását nagyon nem ajánlom. Kettő között egy szünet kell, hogy legyen idő a váltásra és mélyüljenek a gondolatok. Szünet nélkül kidobj az agyam a tanultak nagy részét.
2021. febr. 24. 11:36
2/9 anonim válasza:
Napi szenten nem tanulok, kb. dolgozatok elött 1-2 héttel tanulok, amúgy csak figyelek az órákon és csinálom amiket kell + ha van beadandó azt gyorsan összedobom.
2021. febr. 24. 11:39
3/9 anonim válasza:
Én kb. úgy csináltam, mint te. Sok olyan tárgyam volt, amire óráról órára kellett készülni. Beosztottam, hogy milyen sorrendben haladok (általában időrendben csináltam, szóval az első tárggyal kezdtem, majd az utána következővel és így tovább), de ezt valamikor azért felülírta, hogy éppen mihez van kedvem. Én jobban szerettem, ha picit változatosabb a dolog és pl. nem egyszerre írtam meg több beadandót, hanem váltogattam, hogy most beadandót írok, olvasok, jegyzetelek stb.
2021. febr. 24. 11:55
4/9 anonim válasza:
Hétvégente átolvasom a heti jegyzeteket + kiegészítem őket, zh/vizsga előtti napokban tanulok. Beadandót akkor kezdem amikor már érdemes.
2021. febr. 24. 11:55
5/9 anonim válasza:
Órán aktívan jegyzetelek, ezeket hétvégén, illetve órák előtt átolvasom, ha indokolt kiegészítem. Ha kisebb házikat kapunk, azokat még aznap megírom, a beadandókat, előadandó ppt-ket nem az első pillanatban, de nem is az utolsóban kezdem el csinálni. Próbálok azért elég időt hagyni rá, de sajnos előfordul a halogatás.. Amikor közeleg a zh/vizsga sokkal jobban meghajtom a tanulást, naponta több órát is ráfordítok.
Ha nagyon sok teendőm van, akkor összeírom, hogy melyik nap mit kell megtanulni, elkészíteni és így produktívabb is vagyok sokszor. Sokkal rendszerezettebben tanulok egyetemen, mint előtte.
2021. febr. 24. 14:33
6/9 anonim válasza:
Jó, hát nem mindegy milyen szakon vagy. #4 biztos nem építész, vagy villamosmérnök.
2021. febr. 24. 17:15
7/9 anonim válasza:
Akik ilyen beadandókat meg ppt-ket írogatnak mégis milyen szakon vannak?
2021. febr. 25. 13:46
8/9 anonim válasza:
Én szorgalmi időszakban ki szoktam dolgozni a tételeket, de csak vizsgaidőszakban tanulom meg őket. A fontos előadások, gyakorlatok anyagját szintén kidolgozom magamnak itthon, amiket hasznosítok a zh-k előtt, ugyanis ezekből készülök rájuk.
2021. febr. 25. 16:29
9/9 anonim válasza:
Hiába pontozol le, de nem mindegy, hogy milyen szakon tanulsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!