Hogyan tanultok az egyetemen?
Első éves vagyok,szóval teljesen új az egyetemi rendszer.
Én azt próbálom ki, hogy van 9 tárgyam,amiből 2 kettő zh-s, 2 számolós,a többi elméleti vizsgás.
A 2 zh és 2 számolósra hétről hétre készülök.
A másik 5-ből vizsgaidőszakban tanulok majd a vizsgákra.
Ez jó szerintetek? Képzelen vagyok egyszerre 9 tárgyat ilyen szinten szinten tartani.
Ti hogy csináljátok? Az enyém jó módszer?
Én első két félévben szánalmasan gyenge voltam. Aztán ahogy változott a hozzáállásom javult minden. MSc is és most próbálok továbblépni.
Egyébként nálam 41/41 kredit volt a rekord.
Én mindig hagytam legalább 1 hetet a tanulásra. Minden napra beosztottam hogy pl. 5 tételt tanulok meg. Aztán ismételtem fokozatosan.
Ahol nem tételes vizsga volt pedig igyekeztem kiírni a fogalmakat és a kifejtősök válaszait. Ezzel elég jól elboldogultam.
Mondjuk én mindig késő délután kezdtem és hajnalig csináltam. Viszont legalább 4-esre sikerült a legtöbb vizsga. Van ami 5-ösre is.
Na de mindenkinek más válik be. :) Órákra csak a kötelezőkre jártam be.
Hasonlóan szoktam. A csak vizsgás tárgyak esetében arra figyelek, hogy ha nincs rendes jegyzet, akkor még a szorgalmi időszakban készítsek sajátot, hogy ne érjen váratlanul a dolog és akkor csak pár nap a felkészülés. Szar jegyzettel van 2 hét is...
Az évközis tárgyakra hetente készülök, nálunk nagyon gyakran vannak a számonkérések, szeretek képben lenni és jól begyakorolni a dolgokat.
Most jelenleg kb sehogy. A harmadik félévem volt az utolsó, amikor mindig napról-napra tanultam. Rengeteg volt a labor, elméleti zh, ilyenek. Úgy is alig volt időm, hogy amúgy nem dolgoztam mellette semmit...
Nos, egy félév alatt 15 kg-it híztam a stressz miatt.
Megígértem magamnak, hogy soha többé nem helyezem a tanulmányokat az egészség elé...
Ha olyan van, leülök és végigtanulom a napot. Pl zh előtt, vizsgáknál általában 5-7 napig foglalkozom intenzíven a tárggyal.
Másodéves hallgató vagyok műszaki karon, eddig nem csúsztam.
20F
Köszi a válaszokat!
Nekem is hatalmas a stressz, az egyetem,tanulás,munka miatt.
Néha elgondolkodom ,megéri ezt tennem magammal a fiatal éveim alatt:D
A stressztől nem fogyni szoktak inkább? (Legalábbis én)
Egy két vizsga engem is idegelt főleg, ha durva tanárnál volt. Erre tett rá egy lapáttal, hogy alvás nélkül több órát utazva mentem a vizsgákra. Bár ez sose volt hátrányomra. De a lényeg szerintem, hogy ha van rá módod egyszerre egy vizsgára tanulj.
Nekem szép időszak volt a suli ezen része. A gimit és az általánost gyűlöltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!