Egyetemisték, ti hogy készültök a vizsgaidőszakra? Hány órát tanultok egy nap? Hogyan osztottátok el a vizsgáitokat?
Múlt héten már volt egy ZH, ezen a héten is lesz még 2. Decemberre 2 könnyebb vizsgát tervezek felvenni, Karácsonykor pihenni, utána meg jan 4, 10, 14-én lesznek a vizsgák, legalábbis így tervezem felvenni holnap.
Hétköznap nagyon nincs időm és energiám se tanulni, szerdán és csütörtökön 9 előtt érek haza, és már korán indulok, szóval marad a hétvége. Meg persze próbálok órán úgy jegyzetelni, hogy közben már memorizálok és megértem a lényeget. Hajrá!
Mivel a szorgalmi időszak vége mindig bolondokháza (megajánlott jegyek, zh-k stb.), én decemberre csak 1-2 nagyon könnyű vizsgát szoktam felvenni. Mivel én szeretek a két ünnep között tanulni, január elejére szoktam felvenni a legnehezebbet, aztán fokozatosan az egyre könnyebbeket.
A nyári vizsgaidőszak is hasonló: az elején azok, amikre szinte nem is kell tanulni, utána a legnehezebb és az egyre könnyebbek.
Most úgy tervezem, hogy január 4-én lesz a legnehezebb vizsgám, az utolsó pedig 23-án.
Egyszerre ideális esetben egy vizsgára tanulok, ha muszáj, akkor kettőre párhuzamosan még tudok tanulni. Nagyon pontos beosztást nem szoktam csinálni, úgyis megdőlne:)
(Elsoeves vagyok)
Hetente volt egesz evben zh-m, holnap lesz egy szobeli vizsgam, jovoheten egy irasbelim. Karacsony elott par nappal megyek a legnehezebb targyra, addig csak arra fogok tanulni, utana januar 4-ig keszulok a masik nehezre es parhuzamosan a tobbire is, aztan egyre konnyebbek jonnek amik osszefuggenek temaban kb es ilyen 3-7 napok lesznek 1-1 vizsga kozott amikor csak az epp kovetkezore fogok tanulni, de dec 20-jan 4 kozott mindenre tanulok reggeltol estig nem kimelve magam, az 5-osert megyek mert kell a tanulmanyi osztondij es az allamin is szeretnek bentmaradni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!