Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha fent ragad...

Mit csináljak ha fent ragad egy kisebb golyó az orromban? Lehet nagyobb bajom?

Figyelt kérdés

2021. febr. 21. 18:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pucolj meg egy hagymát, elkezdesz könnyezni majd kifújod az orrod. Ha mázlid van akkor a takonnyal együtt kijön a golyó.
2021. febr. 21. 18:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyerekkoromban egy gyöngy került az orrlyukamba és ki kellett szívatni. Ne nyomd le még jobban hanem fordulj azonnal orvoshoz vele.
2021. febr. 21. 18:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az elso szerintem mukodhet, de ha nem akkor muszaj orvoshoz menni
2021. febr. 21. 19:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Első körben fújd ki erősen az orrod úgy, hogy a másik orrlukad befogod. Ha nem segít, és van a közelben csecsemőknél használt orrszívó, akkor próbáld meg azzal. Ha az sem megy, akkor irány a gégészet, ott megoldják fájdalommentesen.

Ahogy #2 írja, ne nyomd beljebb, csipesszel se próbálkozz! Akut bajod nem lehet belőle, ha nem nyomod feljebb, de nincs ott keresnivalója, úgyhogy mindenképpen távolíttasd el!

2021. febr. 21. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem maradhat ott.

Legrosszabb esetben az orrodból a légcsövön át a tüdődbe is kerülhet - azt pedig inkább nem is részletezem, hogy ott mit okozhat egy idegen tárgy.

Mindenképp el kell távolítani.

Ne aggódj, egyáltalán nem ciki, a dokik már láttak mindemt, és jó eséllyel percek alatt kiszedik, ha nem tuszkolod lejjebb.

Sok sikert!

2021. febr. 21. 22:00
 6/6 anonim válasza:

Attól függ mekkora. Ne szívd fel, szerintem fogd be a másik orrlyukadat és fújd ki.

Én egyszer citrommagot nyomtam az orromba nyaraláson...xD

2021. febr. 24. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!