Mit csináljak ha fent ragad egy kisebb golyó az orromban? Lehet nagyobb bajom?
Első körben fújd ki erősen az orrod úgy, hogy a másik orrlukad befogod. Ha nem segít, és van a közelben csecsemőknél használt orrszívó, akkor próbáld meg azzal. Ha az sem megy, akkor irány a gégészet, ott megoldják fájdalommentesen.
Ahogy #2 írja, ne nyomd beljebb, csipesszel se próbálkozz! Akut bajod nem lehet belőle, ha nem nyomod feljebb, de nincs ott keresnivalója, úgyhogy mindenképpen távolíttasd el!
Nem maradhat ott.
Legrosszabb esetben az orrodból a légcsövön át a tüdődbe is kerülhet - azt pedig inkább nem is részletezem, hogy ott mit okozhat egy idegen tárgy.
Mindenképp el kell távolítani.
Ne aggódj, egyáltalán nem ciki, a dokik már láttak mindemt, és jó eséllyel percek alatt kiszedik, ha nem tuszkolod lejjebb.
Sok sikert!
Attól függ mekkora. Ne szívd fel, szerintem fogd be a másik orrlyukadat és fújd ki.
Én egyszer citrommagot nyomtam az orromba nyaraláson...xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!