Jó tanár gyengébb tanulóból?
Ne haragudjatok, de ez csak kötözködés a részetekről. Pl. ilyeneket írtok, hogy büfészakot végeztem, meg Kodolányit, akkor arra mit válaszoljak? Nem érveltek, hanem sértegettek.
Vagy pl. leírom, hogy egy gyereknek teljesen relatív, hogy mi a nehéz, mivel tanár vagyok, és látom nap mint nap a diákjaimon, erre egy nagypofájú hülye elkezdi itt a mellét verni, hogy a BME a nehéz, minden más könnyű (ez is de szánalmas)... Én arra céloztam ott, hogy minden életszakaszban éppen az jelenti a kihívást, amit egy ember éppen tanul, attól, hogy te BME-t végeztél, még nem jelentheted ki, hogy egy 12 éves gyerek számára könnyű az általános iskola. Ja, majd pont te fogod megmondani, kinek mi a nehéz meg a könnyű...
Attól, hogy neked az, másnak nem az. Magamról meg annyit írtam, hogy általános iskolában nem foglalkoztam a tanulással, gimiben meg osztályelső voltam, aztán több diplomát is szereztem. Köszi, nem kell ebbe belemagyarázni semmi mást, főleg nem sértegetni, az eredeti kérdésre válaszoltam ezzel, és nem ilyen hülyékkel akarok vitatkozni, akik minden szavamba belekötnek és belemagyaráznak marhaságokat, csak hogy legyen kivel kötözködni.
Senki nem irta, hogy te végezted a Kodolányit meg a büfészakot, ezek általáno kommentek voltak. Ki mondta, hogy rólad van szó ? nem is tudjuk, hova jártál. Könyörgöm, általános megjegyzések ezek, nem rólad van szó...
Én mondtam, hogy a BME nehéz és nem vagyok nagypofájú hülye. De ha nekem vagy a gyerekemnek olyan tanára lenne, aki más felnőtt embereket a "nyomorék", "nagypofájú hülye" jelzőkkel illet és nem tudná leírni, hogy összevissza, miközben magyart tanít, lehet, más tanárt keresnék neki az iskolán belül. Kikérem magamnak mindenki nevében a minősithetetlen jelzőket. A Kodolányi, BME..stb. téma nem rád vonatkozik, fogd már fel. Általános megjegyzések szerepeltek a beszélgetésben, te csak részben keveredtél bele. Nem körülötted forog a világ.
Én vagyok a BME-s, aki állitólag nagyképű szánalmas hülye. :) Az első oldalon írtam két hosszabb kommentet erről. Én mindig amolyan szorgalmas, jó tanuló voltam, nagyon fontos volt a tanulás, szerettem is, de az eredmények is nagyon fontosak voltak számomra, pozitiv visszacsatolás nélkül vagy egy gonosz tanár karmaiban elvesztem volna. Mondjuk általánosban ezzel együtt sem volt túl jó a tanári kar, de megtettem minden tőlem telhetőt.
Ahogy abban a kommentben is mnodtam, mindkettő fontos, a tanárnak legyen meg a stabil szakmai tudása, és emberileg is legyen motiváló, korrekt.
Jilly Viktor egy ismert angoltanár, a pesti Fazekas Gimnáziumban tanított, ami az ország talán legjobb középiskolája. Ő azt nyilatkozta, nála mindenki ötösről indul, ő a jó jegyekkel motiválja a gyerekeket. Szerintem igaza van. Akikhez én általánosban jártam, azok a szocializmusból visszamaradott antipedagógusok voltak, vegyes emlékeim vannak róluk.
Az egyetemen nálunk az értékelés aztán végtelenül szigorú volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!