Informatika szakra (még nem sikerült dönteni mérnök- és gazdaságinfo között) MacBook vagy Asus laptop márkák közül melyiket érdemes megvenni?
Programozáshoz amíg nem kifejezetten Mac-re akarsz fejleszteni, addig kizárólagosan is CSAK Windows gépet szabad venni. Van persze lehetőség az almára is felerőszakolni a Win oprendszert, de nem a legjobb.
Használtan vegyél valami üzleti laptopot (Thinkpad, Dell Latitude) ami bőven ki fog szolgálni első 2 évben. Aztán majd ha tudod milyen szakterülettel akarsz foglalkozni, akkor érdemes invesztálni egy drágább gépbe.
Nincs gond a MacBookkal, amig tisztában vagy a korlátaival. Sok Windowson is futo program is ki van adva Mac-re, Visual Studio is fut, amig konzolon vagy Xamarinen programozol.
Ha C++-ot tanulnál, arra ott az xCode, az Apple IDE-je, de van Qt Creator, amik egy nagyon jok. Pythonban és Kotlinban is kodolhatsz Mac-en, hiszen van azokra is IDE.
Viszont osztom én is a 2-es véleményét. Elöbb egy használt Windows 10-es gépet, ami Lenovo vagy Dell, majd 2 év mulva, amikor már tudod, hogy mit akarsz, úgy ahogy tudsz programozni és lesz elég ARM-re irt program MacOS-en is, akkor majd gondolkozz el a MacBookon. Jelenleg átállás zajlik Intelröl a sajàt M szériás processzorukra. Most egy M1-es MacBookon valszeg semmi nem futna, amit irtam fentebb, ellenben egy Inteles Mac vinné a dolgot.
De ha nagyon MacBookot akarsz, akkor egy Inteles gépet vegyél. Azzal nem lesz annyi gondod az elején sem.
“ Sajnos én is bele esek abba, amibe a legtöbb nő, először külsőleg választ valamit és utána gondolja át.”
Ez nem női “hiba”. A macbookok, főleg a legújabb air az M1 processzorral minden tekintetben a technikai csúcsot képviselik jelenleg, és ez esztétikailag is a csúcsot jelenti. Az általad kinézett Asus gép legjobb esetben is középkategória. Ez sok mindenben megjelenik, például eleve a képernyő minőségében, akkuidőben stb. Ráadásul a macbook bár drága megvenni, de még 5-6 év múlva is gyors laptop lesz, az Asus meg él 3 évet és béke poraira. Nyugaton a legtöbb fejlesztőnek macbookja van, okkal, amiket fentebb felsoroltam csak a windows fanok töröltették.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!