Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Támogatnád, hogy jövőben a...

Támogatnád, hogy jövőben a fizika oktatását kivegyék az általános és középiskolai kötelező képzésből?

Figyelt kérdés

Eszerint általános iskolában nem oktatnának fizikát, csak középiskolában lehetne választható tantárgy, illetve kötelező azoknak, akik ez irányban akarnak tovább tanulni. Emiatt az egyetemi fizika képzések hosszabbak lennének.

Mindez azt jelentené, hogy egy olyan diák, aki pl. anglisztikát végezne, soha nem találkozna a fizikával a tanulmányai során.

Ez sokak számára elszomorító, de de számos diák szemszögéből lelkesítő, mert nehéznek tartják.

Támogatnád, hogy kicsit könnyítsünk a diákok terhén, a fizika kilövésével?

2020. nov. 27. 20:20
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:

Neked ez könnyű, mert okos vagy és megtanították.

Én ezt a négyzetes számolást az online oktatás előtt egyetlen órán hallottam, de azt az egy órát el is felejtettem. Azóta jöttek új anyagok, amiket esélyem se volt megérteni, mivel tanóra nem volt.

Esélytelen ez a dolog, és a motivációm is 0. Nem tudom, mi lesz év végén, a fizik fog a sírba vinni.

2020. nov. 28. 00:16
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, azért mert neked könyebbek más tárgyak, töljék el a fizikát. Rendben. Nézzük mi történne. A gyerekek nem tanulnak fizikát, középiskolában néhányan véletlenül választják persze a fizika faktot. Mindenki más bölcsész lesz. Kb. 10 év múlva nem lesz ember aki az erőmüvekben mérnökként dolgozzon, mert abba az irányba senki sem tanul tovább. Érted már mi a gond. Mindenkinek kellenek az alapok, a normál élethez. Hogy tudja mi a a sebesség, áramerősség, gravitáció. Felismerje az áltudományos nézeteket. Ha nem lenne fizika oktatás néhány éven belül megállna minden. Már így sem tudják, hogy honnan lesz elég szakember Paks2 üzemeltetéséhez. Szedd össze magad, nincs lehetetlen. Mindenki képes leérettségizni akinek 70 fölött van az iq szintje. Csak kellő önszorgalom, alázat kell hozzá. Ha neked nem megy valami azért nem a világot kell megváltoztatni.

Már így is fele a természettudományos tárgyak száma az általános iskolákban.

2020. nov. 28. 08:23
 53/60 anonim ***** válasza:
100%

Bevallom én se tudnám megcsinálni a feladatot amit írtál, mert szerintem 4 éve nem csináltam ezeket, viszont kis átnézéssel azért nem lehetetlen ezeket megoldani.

Írtad, hogy egyetemen tanítsák többet és más tanuljon többet. Akkor igazából neked elég lenne 1 félév a középiskolai tananyagra, mert kb annak van értelme nem?

Azért ezek még közel sem ördögtől való dolgok, ezektől lesz sokkal rosszabb is... Azt a 4 év fizikát vagy 6-ot meg kibírod alapszinten.

2020. nov. 28. 08:46
 54/60 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén ha valaki sose tanulna fizikát olyan dolgok maradnának ki neki, hogy például mi az a gravitáció. És hiába tapasztalod meg, hogy ha eldobsz valamit az leesik, attól még nem fogod megérteni sem a földrajzot, sem a kémiát, sem a biológiát. Ilyen alapon ne is legyenek iskolák elég, ha mindenki tudja, hogy kell x betűt rajzolni, azzal már lehet szavazni. (Jelenlegi példa pedig a az egyre ijesztőbb mértékű hülyeségre és a tudás hiányára a sok maszkellenző. Amikor azt mondják,hogy a vírusok olyan kicsik,hogy átférnek a maszk résein, de arra nem gondolnak,hogy esetleg a vírus nem csak magában repked,hanem a légzéssel és a nyállal kerül ki.)
2020. dec. 1. 21:59
 55/60 A kérdező kommentje:

Bolond voltam, mikor ezt a kérdést kiírtam. Rájöttem, hogy fizikát meg kell tanulni, nem lehet eltörölni.

Inkább megtanulom én is. Holnap elkezdem a gyakorlást.

2020. dec. 1. 23:26
 56/60 anonim ***** válasza:
100%
Ra se rants, az ideg es az elkeseredettseg szamlajara irjuk :)
2020. dec. 1. 23:32
 57/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :-)
2020. dec. 1. 23:34
 58/60 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Csak szólok, hogy éppen fizika dolgozatot írok, sok elmélet van benne, és élvezem az egészet!!!

Minden jót nektek.

2020. dec. 3. 18:34
 59/60 anonim ***** válasza:
100%
ÖRÜLÜNK! Ha van kérdésed, gyere nyugodtan, itt sokan szívesen segítenek!
2020. dec. 3. 20:08
 60/60 anonim ***** válasza:
Örülök:)
2020. dec. 3. 20:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!