Támogatnád, hogy jövőben a fizika oktatását kivegyék az általános és középiskolai kötelező képzésből?
Eszerint általános iskolában nem oktatnának fizikát, csak középiskolában lehetne választható tantárgy, illetve kötelező azoknak, akik ez irányban akarnak tovább tanulni. Emiatt az egyetemi fizika képzések hosszabbak lennének.
Mindez azt jelentené, hogy egy olyan diák, aki pl. anglisztikát végezne, soha nem találkozna a fizikával a tanulmányai során.
Ez sokak számára elszomorító, de de számos diák szemszögéből lelkesítő, mert nehéznek tartják.
Támogatnád, hogy kicsit könnyítsünk a diákok terhén, a fizika kilövésével?
Nem támogatnám. Így is beadnak mindenféle konteos hülyeséget az emberek nem kis részének, mert azok nem értenek a természettudományokhoz még alap szinten sem. Mi lenne, ha még az alapokat sem próbálnák megtanítani nekik.
Ha mindenképp el akarsz venni a tananyagból, akkor a történelem kétszeri átrágását(általános és középiskola) vagy az olvasás idejétmúlt kötelező olvasmányokkal való megutáltatását vegyük ki.
Általános iskolás fizikánál, ha változtatni akarunk, akkor pedig meg lehetne szüntetni a képletek magoltatását és engedni a képletgyűjtemény használatát, plusz a számítások helyett a jelenségek alapvető megértésére helyezni a hangsúlyt. A legtöbb gyereknek úgy is a fizika matek részével van a baja, mert nem tudnak egy egyszerű egyenletet átrendezni, vagy mértékegységet átváltani(ha U=R*I, akkor hogyan számoljuk ki az "I"-t?)
Ha nehéznek találod a fizikát, akkor vagy
1. hagyod a francba a tanulást, 16 éves korodig vagy tanköteles, aztán mehetsz a gyárba
2. Tanulod általános iskolában, aztán átmész varrónő-képzésre
Ennyi. Ne akarj már diplomát, ha nem tudod a fizikát egy kettesre kihozni.
Nem a hülyékre építjük az alapképzést.
Még nem tartunk itt: https://www.youtube.com/watch?v=BBvIweCIgwk
Egyelőre...
Egyébként, kérdező: te értelmes ember vagy?
Most a fizikától függetlenül kérdezem.
Tehát értelmes ember vagy, aki jót akar magának és másoknak?
Azt' miért pont a fizika? Én a matematikát sokkal jobban utáltam, hagyjuk el azt a képzésből!
Bár van egy gyanúm, mi állhat a háttérben: Vér István, a lelkes ifjú generáció képviselője rossz jegyet kapott fizikából és most haragszik a világra.
A fizika és a kémia a körülöttünk működő élettelen anyagi világ működésének alapvető megértéséhez elengedhetetlen. Enélkül tévhitekkel könnyen megvezethető emberek kerülnének ki az iskolarendszerből, akik így könnyedén sarlatánok és gátlástalanul hazudozó politikusok áldozataivá válhatnak. Egy demokrácia jó működésének előfeltétele, hogy a választók tájékozottak legyenek. Már most is rengeteg a sötét, könnyen meegvezethető ember ebben az országban, nehogy még ezt az arányt tovább rontsuk.
Egyébként egy átlagos értelmi képességekkel rendelkező diáknak nem eredendően nehéz a fizika. Az inkább a probléma, hogy ha a tanár is rossz és a tankönyv is, akkor látszólag a fizika nehéznek tűnhet, s az alacsony frusztációtűrésű diák gyorsan elkönyveli magában, hogy "hülye vagyok én ehhez". Lefogadom, hogyha lenne egy jó tanárod, akár meg is szerethetnéd a fizikát.
Nem létezik olyan, hogy jó tanár a fizikában, mindegyik ugyanolyan. A fizika pedig egy nehéz, otromba tantárgy.
Ha bekerülök a jogi egyetemre, és onnan olyan szintre jutok, akkor kérvényezni fogom, hogy szüntessük meg a fizika kötelező oktatását. Még a hittan oktatást is támogatni fogom, ha kell.
Hoppá!
Emlékeztek? Még jó pár hete volt ugyanitt egy teljesen ugyanolyan stílusú troll, aki a matek beszüntetését akarta, kijelentette,
hogy aki ötöst szerez matekból, az csak zseni lehet, még a matektanárok sem értik a matekot, stb...
Csak nem visszatért?:DD
Ha bekerülök a jogi egyetemre, és onnan olyan szintre jutok...
Na kibujt a szög a zsákból, már, ha eddig kérdéses volt. Csak egy karót kapott kisdiákkal állunk szemben, akinek eddig max két fizika tanára lehetett, de tudja, hogy az összes rossz.
Nekem pl Általános Iskolában közepesen jó tanárom volt, Közép Iskolában kritikán aluli(nem is voltam jobb 4-esnél nála), majd egyetemen volt szerencsém olyanhoz, aki mintha magas szintű akadémikusoknak tartott volna előadást, és Földi halandó semmit nem értett meg nála, míg voltak ott olyanok is, akik jobbak voltak, mint a NatGeo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!