Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha a gyámügyön, vagy a családs...

Ha a gyámügyön, vagy a családsegítőknél akarok dolgozni, akkor ugye szociológia szakra kell mennem?

Figyelt kérdés
2008. nov. 30. 09:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Szociális munkásnak, ugyanúgy társadalomtudományi karon tanitják, én is odakészülök.
2008. nov. 30. 10:41
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Az előttem szóló jól mondja a szociális munkás a neked való szak, de akár ezt kiegészítheted ifjúságsegítő felsőfokú szakképzéssel, amelyet szintén az egyetemen tudod elvégezni, csak az 2 éves képzés.

Petranova

2008. nov. 30. 11:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szociális munkásnak, de azt tudnod kell, hogy ehhez teljes ember kell, és sziklaszilárd személyiség. Én is annak készültem eredetiben, aztán inkább mást választottam, nem bántam meg, és ha segíteni akarok, akkor megyek önkénteskedni.
2008. nov. 30. 11:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Ó, köszi szépen :) És akkor a szociológus mit csinál? Nem vagyok egészen tisztában vele, csak sejtéseim vannak.
2008. nov. 30. 15:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A szociológus gyakorlatilag társadalomkutató. Felméréseket készit arról, hogy hogyan élnek egyes társadalmi réteget. Ezeket elemzi később. Főként irodában, kutató intézetekben dolgozik, terepre nem jár, az a szoc munkás feladata.
2008. nov. 30. 21:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Én igazából ilyesmire gondoltam. Tehát aki intézkedéseket foganatosít, elbírál bizonyos eseteket.
2008. nov. 30. 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyámügyön dolgozhatsz jogászként is. illetve egyéb köztisztviselőként is, ifjúságsegítő vagy szoc munkás végzettséggel, de pl tanító is van aki ott dolgozik.Elég sokrétű
2008. nov. 30. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!