Szakmák szociológia diplomával?
Hát... szakiránytól függő, hogy hova tudsz vele elhelyezkedni. Lehet a településfejlesztésben, piackutatásban, egyetemeken, hivatalokban, különböző intézményekben (pl. Munkaügyi Központ), lehetsz elemző, készíthetsz statisztikákat... igazából nagyon sok helyre jó lenne.
Persze ezek elméleti lehetőségek. Gyakorlatilag kezdő szociológusként már egy éve nézegetem a munkákat (még suliba járok, de jó előre gondolkodni), és túl nagy kereslet nincs.
Szerintem akkor menj ilyen szakra, ha tényleg ez érdekel, olvasd el a szakleírásokat, stb. Én is annak idején azért döntöttem emellett, mert ez érdekelt, és a mai napig ez érdekel, de a munkaerő-piacon annyira nem kelendő a szakma.
Ennek örülök. :) Amúgy nagyon szép szakma, meg érdekes, csak hát... de ha ez érdekel, akkor ne tartson vissza a véleményem, mire elvégzed, lehet már az lesz keresett szakma.
Annak meg nincs értelme, hogy olyasmit csinálj egész életedben, ami nem érdekel. Meg tudod, az álláskereséshez nem elég a végzettség, szerencse, talpraesettség is kell, ha ügyes vagy, akkor bármilyen szakmával el tudsz helyezkedni, ha nem, akkor meg hiába van 5 diplomád. :)
Lapozd végig szerintem a tájékoztatókat, nézd meg a szakok leírását neten, ami érdekel, akkor könnyebben tudsz dönteni majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!