Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha ti újra kezdhetnétek...

Ha ti újra kezdhetnétek milyen téren tanulnátok?

Figyelt kérdés

Érdekel azok emberek véleménye akik már dolgoznak.

Ha ti a mai világban újra kezdhetnétek minek tanulnátok? Milyen szakmát tanulnátok ki leginkább? Milyen célok lennének az életetekben?

2020. szept. 21. 22:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
67%
Informatika. Rossz irányba indultam és most felnőttként, meló mellett kell továbbtanulnom, így keményebb.
2020. szept. 21. 22:14
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nemzetközi tanulmányok.

A szakmám nem áll messze ettől, de így utólag tudom, hogy mennyi lehetőségem lett volna a diplomácia terén, így egyből abba az irányba tanultam volna.

2020. szept. 21. 22:17
 3/14 anonim ***** válasza:
95%

A világ folyamatosan változik az új dolgok jönnek létre, míg a régiek elavultá válnak.

30 évvel ezelőtt még nem volt annyira nagy kereslet a programozók iránt mint most így nem arra az irányba indultam el.Most már 5 éve ebben a szektorban vagyok de 30 év múlva lehet egy teljesen új iparág nővi ki magát és az fog érdekelni.Ez mindig változik.Azt tanuld amit szeretnél és amiben szívesen fogsz majd dolgozni ennyi a lényeg.

2020. szept. 21. 22:22
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Pénzügy számvitel, könyvelés érdekelt volna. De végül máshogy döntöttem, de nagyon gondolkodom mostanában hogy megpróbálom.
2020. szept. 21. 22:22
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hagyta volna abba a nyelvtanulást. Sokkal jobb lenne, ha beszélnék angolul.
2020. szept. 21. 22:23
 6/14 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés. Én biológusnak tanultam, majd mérnökinformatikusnak, fizetés szempontjából nem is választanék mást.

Viszont ha orvosnak mentem volna, ugyanennyi tanulással nagyobb presztízsem lenne és már rég szereztem volna titulust, ami számomra egy nagy dolog. Valószínűleg ha nem milliós összeg lenne egy félév, azt akarnám megcsinálni ezek után. Így meg majd harcolhatok, hogy bekerüljek doktori képzésbe és magyarázhatom, hogy én ilyen mindenes izé vagyok, akinek van 4 diplomája, de egy szóban nem tudná magát szakmailag jellemezni. Aztán ott van az is, hogy én itt vagyok mérnöki diplomával és van kollégám, aki örül, ha leérettségizet. Nem fair.

2020. szept. 21. 23:26
 7/14 anonim ***** válasza:

Voltam cukrász pár évig, amit szerettem (nem tartom kizártnak, hogy még leszek is). Most egyetemre járok és pénzügy mester lesz a vége hamarosan.

De ha újra kezdhetném, akkor ékszerkészítő és ötvös pályát választanám. Mindig is érdekeltek az ásványok.

2020. szept. 22. 08:09
 8/14 anonim ***** válasza:
Orvosi. Felvételiztem is, csak azt gondoltam, a szüleimnektúl nagy ktg és nem iratkoztam be (1995), hanem elmentem dolgozni... (eü szakközépből kerültem be, úgyhogy mentem ápolónőnek, de mindig is bennem volt, hogy én ennél jóval többre vagyok képes, és annyira bántott, hogy végül teljesen pályát váltottam)
2020. szept. 22. 08:14
 9/14 anonim ***** válasza:

Mérnök / prog info.

Most már mérnök informatikusnak tanulok, de gimi után pár évig csak gyárakban dolgoztam, semmi életcél nem volt. Bánom azt a pár évet, de még most se késő egyáltalán, ezért bele is vágtam.

2020. szept. 22. 09:32
 10/14 anonim ***** válasza:

2-es: Hát én nemzetközi tanulmányokat tanultam, és kitörölhetem a diplomámmal kb.

Fogorvosira mennék.

2020. szept. 22. 09:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!