Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tudna tapasztalatokat írni...

Tudna tapasztalatokat írni valaki, aki ének-zene tanárin tanul/tanult?

Figyelt kérdés

Az elmúlt években nagyon megszerettem a kórusban éneklést, és a zenét. Mivel nem tartom magam elég jónak egy zeneművészeti szakra, de a zenével szeretnék foglalkozni, és mélyíteni szeretném a tudásomat, ének tanárira adnám be a felvételit. 12 évig furulyáztam, de nagyon tartok tőle, hogy ének szakra nem tudok bekerülni, és ha sikerül is, nem tudok bent maradni. Azért, mert ugye nem nagyon tanultam zongorázni és a szolfézst is idén kezdtem újra tanulni igazán, és félek, hogy ezen a szakon zeneművészeti szintet várnak el. Mennyi idő van egy-egy zongora darabot megtanulni? Nagyon szigorúan veszik a zongorajátékot? A zeneelméletet gondolom komolyan kérik, de ugye nem zeneművészeti szinten? Nagyon megköszönöm, ha valaki leírja a tapasztalait!

Sok tanárom bíztat, hogy sokan a főiskolán találkoztak először szolfézzsal, sokan nem tudnak szolmizálni, vagy zongorázni, de úgy gondolom ez nem lehet igaz. Akármilyen gyenge is a magyar oktatás, nem hiszem, hogy nincs minimális elvárás.

2020. szept. 17. 12:35
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem én járok erre a szakra, de szobatársam tesi, ének szakon tanul így elég sokat hallottam a szakról.

Van egy alkalmassági vizsga, mint az összes készségtárgyból, ahol énekelni kell (lehet van még plusz feladat is de erre nem emlékszem). A tárgyak között olyanok vannak, mint kórus (azt hiszem ez minden félévben), van szolfézs, tudni kell kottát olvasni stb.

Ha nagyon érdekel milyen tárgyak vannak a szakon, keress rá egy egyetem hálótervére. Ha pedig tényleg azt érzed nagyok az elvárások, mert későn kezdted el a tanulást és nem lesz elég pontod, inkább válassz vidéki egyetemet: szeged, pécs, debrecen, eger stb. Ha meg van az egyetem, akkor a felvin megtalálod a pontos követelményeket.

Egyébként azzal egyet értek, hogy nem túl jó a magyar oktatás, de én úgy látom ez inkább az általános és középiskolákra vonatkozik. A felsőoktatásnak azért egész jó a színvonala. Az már más kérdés, hogy a tanári szakokon azért alacsony a követelményi szint mert nincs sok jelentkező.

2020. szept. 19. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!