Kurzweil zongoráról, vélemények, tapasztalatok?
Egészen eddig nem is hallottam erről a márkáról, pedig viszonylag képben vagyok zongorás és digitális zongorás téren.
De ha digitális zongora (mert gondolom azt keresel), akkor a kézenfekvő választás a Yamaha, Kawai, Roland, esetleg Korg vagy Casio. Ezekről millió véleményt, tesztet, leírást olvashatsz és egyikkel sem nyúlhatsz mellé.
Én erre a zongorára gondolok, annyira tetszik, és jónak tűnik a leírtak alapján, viszont véleményeket, tapasztalatokat, sehol sem találok róla.
Nem véletlen, nem épp egy ismert márka. Persze ettől még lehet jó, de ki tudja.
Ha az számít, hogy fehér legyen, egy Casio:
Erről tudom, hogy 3 érzékelős a billentése, azaz nagyon jól lehet a dinamikával játszani vele, ami az egyik legfontosabb egy zongoránál, plusz a fortepedál lenyomásakor normálisan van lemodellezve a felhangsorok megszólalása, ami nagyon nem mindegy, ha rá akarsz érezni a pedál használatára.
A hangrendszere nem egy izomállat, de otthonra abszolút megfelel, fellépésre meg úgysem cipeled.
Most nézem, amit te kinéztél, az egy 32 hang polifóniás zongora. Azért az nagyon sovány, nem is emlékszem, hogy valaha láttam-e volna digitális zongoránál ilyet, általában a legolcsóbb kezdőmodellnél is alap a 64 hang polifónia.
Ez arra utal, hogy igencsak spórolósan tervezték meg ezt a Kurzweil hangszert. Nem jó jel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!