Mit kell tudni a PhD képőzésről?
Szeretnék tovább tanulni, most, hogy nemsokára végzek az MSc-vel. Szerintem remek lehetőség, hogy elmehetek PhD-ra, akár így, akár úgy az anyagiak. Viszont a belső szerkezetéről nem tudok semmit.
Nagyon sok brosúrát, ismertetőt elolvastam a témával kapcsolatban, és nyilván minden egyetem más, de nagy vonalakban: hogy néz ki tényleg, a gyakorlatban? Hogy működnek a tárgyfelvételek? Mik a kijárt utak? Mire figyeljek, mitől féljek, mitől ne? Bármilyen tanács jól jönne.
Az, hogy el tudok e helyezkedni, és megéri-e hosszú távon, most ne legyen kérdés, azzal majd én elszámolom magamban, erről bezzeg sokat hallok.
A válaszokat előre is köszönöm!
Az emberek kezdetben tanulnak. Egy bizonyos szint után újat is képesek adni. Az egyetemi diploma elvileg azt igazolja, hogy képes vagy segítség nélkül továbbképezni magad a későbbi fejlődés befogadására. A PhD viszont azt igazolja, hogy képes vagy bizonyos szintű új ismeret előállítására is (a saját területeden már nemcsak befogadni vagy képes, hanem új összefüggések felismerésére és közlésére is. Ezt a képességet segítik elő szervezett formában. Ami lényegében erősen hasonlít az egyetemi kurzushoz, csak az önállóság magasabb szintjén.
Viszont úgy tűnik, te rettentően kishitű vagy, valójában nem tudni, mire vagy kíváncsi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!