Honnan veszi mindenki, hogy néhány héten belül bezárnak a sulik?
Nincs okuk bezárni. Legalábbis reális ok nincs. Az egészségügy felkészült egy esetleges "rohamra", ha találnak 3gy suliban 1-2 fertőzöttet, akkor letesztelik a suliban az összes mindenkit. Aki poz megy karanténba, aki neg az csinálja tovább, amit eddig.
Baromság most bezárni iskolákat.
Influenzaszezon:
Magyarországon a járványveszélyes időszak október elejétől április végéig tart.
Légúti tüneteket mutató gyerekről teszt nélkül nem lehet tudni, hogy koronavírusos, influenzás, vagy csak meg van fázva. Az alkalmazott teszt a karantén, két hét alatt meggyógyul a megfázás és az influenza is.
Én most kezdem az egyetemet, és a gólyatábor után tünetmentes koronavírusosként karanténban kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy rendesen elinduljon minden suli.
#12-es nagyon szép és jó lenne, ha mindenkit letesztelnének ingyen ilyen esetben. Én 40 ezret fizettem a tesztért gólyatábor után. Vagy fizetem a tesztet, vagy 2 hét önkéntes karantén..
Március óta vagyunk itthon, még a boltba is ritkán megyünk le. Nem jön hozzánk senki, mi sem megyünk sehova. Ha mégis megyünk, akkor maszk, kézmosás, 1.5m
A gyerekem 2 hete tüsszög, folyik az orra. Egyéb tünete nincs, még hőemelkedés sem. A család többi tagja egészséges.
Ha a tüsszögés miatt kitiltják az iskolából (most kezdi az első osztályt), és kifizettetik a tesztet, elég csúnyán fogok nézni.
Most írta a Kásler, hogy en bloc az összes sulit nem fogják bezárni. Max ott egy osztályt, ahol van fertőzött.
A gazdaság nem bírná el, ha mindent megint lezárnának, mint márciusban, és erre nincs is indok.
#15-ös vagyok, csak óvatosan.
Én tüsszögök, folyik az orrom. Érzem a szagokat, ízeket, nem köhögök, nincs hőemelkedésem se, és jól vagyok, mégis pozitív a Covid tesztem.
#17 Akkor most mindenki csináltasson 40e-ért tesztet minden héten? Még a teljesen egészségesek is? Hiszen sokan lehetnek, akiknek zéró tünete van. Másrész a tesztek még mindig nem 100%-os hatékonyságúak, tehát a nagyon bizonytalanra fizetne mindenki ennyit? Ennek nem sok értelme van.
A gyerekek is viselik a maszkot ott, ahol elóírás, és továbbra sem megyünk máshová, csak ahová feltétlenül szükséges. Nincs tábor, nyaralás, bulizás, vendégség, bandázás. Suli, ovi, munka, bolt, orvos.
A másik 2 gyerek és mi egészségesek vagyunk. Szerintem túl van lihegve a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!