Mire jegyzeteljek egyetemen?
Sziasztok!
Szeptembertől mérnökinformatikus szakon fogok tanulni és a jegyzeteléssel kapcsolatban lenne kérdésem. Nagyon erősen gondolkozok rajta hogy veszek egy iPad-et apple pencil-lel és egy direkt egyetemi jegyzetelésre fejlesztett alkalmazásba fogom írni a jegyzeteimet. Mivel rajzolni kell és matek sorokat levezetni, ezért a laptopot nem gondolom jó választásnak. Viszont az iPaddel és a hozzá kapható ceruzával szerintem egyszerűen tudnék rajzolni és írni egyszerre. Arról nem is beszélve hogy szinkronizálva elérnem bárhonnan bármilyen eszközről a jegyzeteimet és nem vastag mappákból kell keressek egy korábbi témát. Szerintetek működhet a tableten való jegyzetelés, vagy maradjak a jó öreg papír+toll kombónál?
Én a 2019/2020-as tanítási évet végig digitálisan jegyzeteltem (Ipad Air 3 + toll) és meg kell hogy mondjam, totál beleszerettem. Ezerszer kényelmesebb mint a papír ceruza, sokkal praktikusabb is , szóval ha anyagilag meg tudod engedni Én mindenképpen ajánlom.
Én is hasonló szakon vagyok (fizikus), szóval szerintem elég reprezentatív a tapasztalatom.
"vizsgára tételeket továbbra is papírra dolgozom ki , mert sokkal jobban átlátom az anyagot"
Sokkal hatékonyabb a tanulás, ha nem csak a vizsga előtt válik sokkal átláthatóbbá a tananyag, hanem a félév elejétől kezdve sokkal átláthatóbb.
"Jó látni, hogy más is szeretne így jegyzetelni."
Szerintem meg rossz látni, hogy százezres nagyságrendben költitek a pénzt azért, hogy olyasmivel kísérletezgessetek, amiről simán kiderülhet, hogy nem is válik be, és amiről ráadásul biztosan tudható, hogy sokkal környezetterhelőbb - ahelyett, hogy jól bevált módszert használnátok.
"Az egyetemen jegyzetelni kell? 😕"
Végülis nem muszáj:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Nekem sima A4es lapok váltak be. Nem kell választalon, hogy mit melyik füzetbe kell írnom. Összesen kb 10 lapot kell mindennap vinnem. Otthon meg elrakom a megfelelő tantárgy helyére.
A laptop tényleg haszontalan. Tanultam gyorsírást gimnáziumban 9. osztályban, már ott kiemelkedő voltam benne, plusz az évek során rengeteget fejlődtem, de még így is kényelmetlennek érezném gépelve írni a jegyzetet.
Plusz a sok szimbólul rajozolá stb.. miatt ez tényleg lehetetlen.
Az Ipad ugyan ez. Meg lehet oldani de nekem kényelmetlen és egy kicsit overkillnek gondolom. Már próbáltam (itthon, egyetemre soha sem vittem).
Esetleg Rocketbook egy jó opció lehet, az jobban hasonló a klasszikus papír + toll kombóra.
Viszont nekem személyszerint sokkal jobban bejön az ha fizikálisan meg van a jegyzetem és amikor tanulom megtudom fogni a lapokat, ide oda tudom őket rakni aszerint hogy mit tanultam meg. Kisebb egybefüggő tananyagokat összekapcsolni.
Nem bírnám csak a monítort vagy tabletet nézve tanulni az anyagot, de ez csak egyéni preferencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!