Hogyan lehet felkészülni a legjobban emelt kémia érettségire?
Idén leszel végzős, tök szuper, hajrá! De ettől még nem kellene rossz érzést kelteni a kérdezőben, aki elbizonytalanodott a felkészülés sikerességét illetően.
Én is ismerem a követelményt, helyenként tényleg nem vészes, ugyanakkor vannak témakörök, amik sokaknak problémát okoznak. Emiatt végképp nem jelenteném ki, hogy le van butítva az egész:D
Nem állt szándékomban rossz érzést kelteni benne, csak nem értettem mihez szükséges tanár, ezért vártam magyarázatot, mondjuk a téma megnevezésével.
Eltaláltad, hogy végzős leszek, ennek ellenére "önszórakoztatás céljából" és a kitűzött célok elérése érdekében az egyetemi anyagot tanulom már tanár nélkül. Lehet írni, hogy f@szméregetés, csak igazolom, hogy nagyobb betekintést nyertem már a kémiába, mint a velem azonos korú, nem kémikusok.
Én is ott kezdtem, ahol mások [Akár a kérdező], szóval mindenki számára lehetséges a tudás felhalmozása.
“És a kitűzött célok elérése érdekében“ :D
Mindenkinek mást jelent a szórakozás, de egyetemi anyagot tanulni úgy, hogy még az érettségin se vagy túl,
szerintem több, mint felesleges. De te tudod.
Azt a kijelentést újra átgondolnám, hogy nagyobb betekintést nyertél a kémiába, mint mások. Elvégre nem ismered minden orvosira jelentkező diák tanulási szokásait, ugyebár.
Ha valaki matematika tagozatos létére ki akar jutni a fiatal kémikusok világjátékára szerintem az mindenképpen becsülendő. Nekem ez a célom, azt gondolsz rólam, amit jónak látsz, ettől függetlenül eredményes a készülődésem eddig tanár nélkül. A motiváció belülről jön, nem azért készülök ilyen pályára, mert nyomna valaki. (Falusi "gyerek" vagyok, ha ez számít, egyszerű szülőkkel, nem orvosok/jogászok/politikusok.)
Az érettségiről inkább nem írnék, legyen elég annyi , hogy most tettem volna az emeltet, de a helyzet végett nem adódott lehetőség, de utólag megírva 1 óra 15 perc elég volt összesen 2 hibával. /Jöhetsz azzal, hogy nem ment élesbe + csalhattam, előbbi igaz-utóbbi nem történt/ Azért is jó, hogyha foglalkozik az ember komolyabb feladatokkal, mert így az emelt szinte már "bemelegítéssé" válik.
A kijelentésem azon személyekre utalt, akik nem kémia tagozaton tanulnak. De ha már pár diákolimpiás feladattal is elboldogulok, akkor nem hinném, hogy sok dolgot kellene átgondolni. Tapasztaltam a csoporttársak "tudását", akik orvosnak készülnek(Otthoni nyomás miatt), ami nem lesz belőlük, mert nincs meg se a szorgalom, se az érzék hozzá. A számomra unalmas kémia fakultációkon nem elmeredtem a semmiben, hanem figyeltem is. Én voltam a legrosszabb az egész csoportban az elején (Ki is nevettek, mert nem tudtam egy egyszerű keveréses feladatot), mert egy évvel később csatlakoztam, mégis lehagytam őket.
Engedd meg a kérdést, milyen szakon tanulsz? :)
Akár még ajánlani is tudnál szakirodalmat például a termodinamikai számításokhoz.
Az entrópiára vonatkozó számítások jelenleg még kifognak rajtam, ha változik a hőmérséklettel. Segítséged elfogadnám, ha felajánlod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!