Mennyi idő alatt lehetne felkészülni emelt biológia és emelt kémia érettségire kb. az alapoktól kezdve?
Sajnos már leérettségiztem, de akkoriban még nem alakult ki bennem pontosan mivel is szeretnék foglalkozni a későbbiekben...
Most végre eldöntöttem, éppen ezért érettségizni fogok az említett tantárgyakból. Tegyük fel ha 85-85%-osra szeretném megcsinálni kb. a 0-ról kezdve, és járnék magántanárhoz is, körülbelül mennyi idő alatt lehetséges ezt véghezvinni?
Én bioszból érettségiztem újra, 30 évesen, vagyis tizenkét év kihagyás után.
3-4 hónap volt, fogtam azokat a nyomorult könyveket, és elolvastam, meg kijegyzeteltem önállóan, tanár nélkül. A citromsav-ciklusnál anyáztam kegyetlenül, de a többi mind simán megtanulható, ha nekifekszel.
85%-os emelt lett belőle.
Magántanárral simán menni fog, ha szinte minden nap gyakorolsz, a korábban átvett anyagokat is, hogy ne felejtsd el.
A biológia a könnyebbik a kettő közül, azt megtanulod és simán mehet 90%-ra is. A kémia már nehezebb, főleg, ha nem vagy a legjobb matekos, az inkább egy megértős tantárgy. A 70% már igen jónak számít és azzal valószínűleg már fel is vesznek. Két év alatt megtanulható alaposan. :3 Sok sikert neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!