Hogyan lehet felkészülni a legjobban emelt kémia érettségire?
Szerintem kitartás kell hozzá, érdeklődés, és szorgalom. Ja, meg idő és nyugalom a rengeteg gyakorlásra.
Van akinek hamar fejébe szökik a tudás, van aki lassabb; nem biztos, hogy célravezető, ha a legjobb tanulóhoz hasonlítod magad, és elkezdesz stresszelni ezen.
Emellett segíthetnek a különböző tanulási módszerek: sokan azt mondják, hogy először azt kell megtanulnod, hogyan kell tanulni. Ez viszont egyénfüggő, neked kell kitapasztalnod, hogy mi a leginkább hatékony tanulási módszer nálad. Bár szerintem érettségi előtt ezekkel már tisztában vagy.
Természetesen az #-1es hozzászóló is jót mond, az emelt kémia érettségi feladatlapokat érettségi előtt nem árt megoldani. Minimum azt, de ha kész vagy vele, akkor egyéb feladatgyűjteményeket is használhatsz. A rengeteg gyakorlás segít, meg a rendszerszintű látásmód is.
Lehet, hogy többet is tudnánk segíteni, ha leírnád, miért érzed magad bizonytalannak. Nem megy a kémia valamely része? Vagy valami más probléma van?
Most az elektrokémiai részt vesszük és alapjáraton értem, hogy mit miért kell csinálni, de mikor egy kicsit is nehezebb feladatot kapok vagy más tipusut akkor nem tudok vele mit kezdeni. Az Ötösöm leszben nincsenek igazán példák a gyakorlásához, a neten sem találtam sok segítséget. Valaki ebben tudna segíteni?
Járok külön tanárhoz is, aki nagyon jó, de egyedül is kell vele foglalkozzak mert abban a másfél órában ameddig ott vagyok nem tudom megérteni rendesen. És nagyon nagyon drága, szóval nem tudok több alkalommal járni.
Engem érdekelnének a kártyáid!
- egy szintén emeltre készülő
Sok sikert neked is! Ha valamilyen jó könyvvel/forrással találkozol szívesen fogadjuk:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!