Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egyetemi szakra, vagy...

Milyen egyetemi szakra, vagy OKJ képzésre menjek?

Figyelt kérdés

Magamról: Sajnos, amit nem tudok az a számolás. Szinte alapszinten sem megy, ezért ilyen szakokra nem mehetek.

Amiben jó vagyok, az az idegennyelv, magyar és történelem, tehát a magolós tantárgyak.

Nem tudom még, hogy milyen egyetemi szakra mennék (és 25 éves korom előtt és kettő ingyenes OKJ képzéssel is élnek, de legalább az egyikkel, ha lehet. Az ingyen tanulási lehetőség nagy dolog, meg kell becsülni)

A pénz (mármint az egyetemi szak ára, de akár egy fizetős OKJ-nál is) nem számít, tanulásra nem sajnálom, hiszen ez egyfajta befektetés.

További dolgok: -Előny, ha jól lehet keresni a szakmával.

Előny, ha van presztízsértéke. (jól megbecsült szakma)

Előny, ha köze van a tudományhoz, tudományágakhoz. (Nem tudom ez mennyire reális, ha nem tudok számolni ezért is írtam hátra. Annak ellenére is érdekel a tudomány, hogy nem megy a számolás, ill. logikus gondolkodás)

Ugyanezekkel az előnyökkel keresek OKJ képzéseket.

Milyen tippetek van egy ilyen ember számára, mint én?

Köszönöm a segítségeteket, iránymutatásotokat.

2020. jún. 17. 16:24
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező, rajtad múlik, hogy értelmiségi leszel-e vagy sem. Kicsit változtatsz az elvárásodon, meg nyitottabb leszel a "nőies" és "telített" szakokkal szemben akkor még elképzelhető, hogy találsz egy olyan szakot ami tetszeni fog. Nem szabad a szakma név alapján ítélni.
2020. jún. 19. 08:58
 42/49 anonim ***** válasza:
17%
Ha csak magolni tudsz, akkor ne menj egyetemre, csak elveszed a helyet olyanok elől, akiket tényleg érdekel a szak és nem "csak hogy legyen pénzem" akar odamenni.
2020. jún. 19. 09:21
 43/49 anonim ***** válasza:
62%

Ugye tudod, hogy az egyetemhez komoly készülés kell, főleg külföldihez? Ha már azt se tudod, hogy mi érdekel (ezek alapján semmi, csak azért akarsz diplomát, hogy jól hangozzon), akkor egy külföldi egyetemre hogyan akarsz menni? Leteszed most a C1-es nyelvvizsgát az adott nyelven? Még kell hozzá egy másik nyelv, valamint két emelt érettségi, azok is legalább 80% felett, hogy egy jobb helyre felvegyenek... aztán ajánlólevél tanártól, personal statement, ahhoz meg kellene egy kis életre való képesség is. Ez nem úgy megy, hogy egyszer csak kitalálod, hogy "Hát egy külföldi egyetem biztos menő lenne... na persze nem egy nőies szak, az milyen gáz már, mit szólnak érte"

Nem mindenkinek kell egyetemre menni.

2020. jún. 19. 09:32
 44/49 A kérdező kommentje:

Tudok tanulni, ha elhatározom, hogy tanulok, nem kell agódni. A többi tantárgyból nem álltam ám rosszul :)

De ti is próbáljatok meg megérteni: Ha nem emgyek egyetemre,a családom egy senki csicsk*nak fog tartani. Miért baj az, ha valaki bizonyítani szeretne?

Mindegy, arra legalább jó volt ez a kérdés, hogy találtam nekem tetsző OKJ-t.

2020. jún. 19. 16:00
 45/49 anonim ***** válasza:
38%
Anyád kedvéért elvégzel egy olyan szakot, ami csak elmegy, majd dolgozol egy olyan helyen, ami szintén elmegy, keresel egy középszintű fizetést, lesz egy átlagos otthonod, átlagos családdal, szép kis szürke élet, ha már itt is csak anyád miatt teljesítesz. Ha a főnököd megkérdezi, hogy tovább akarod-e képezni magad, akkor megmondod, hogy "Várjon, még meg kell kérdeznem a családom"?
2020. jún. 19. 22:50
 46/49 A kérdező kommentje:

Nem csak anyám kedvéért, hanem a magam kedvéért is. Biztos émn vagyok hibásan bekötve, de úgy gondolom, hogy egy papírtól többnek érezném magam. Mint, ahogy a magas végzettségű emberekre amúgy is felnézek a mindennapokban.

Van tőkém/tőkénk és a saját magam főnöke leszek, erre is bíztatnak a szüleim, úgyhogy nem hiszem, hogy a további következtetéseid helyesek. Legalábbis nagyon remélem, persze a jövőt nem látom. :)

2020. jún. 20. 15:32
 47/49 anonim ***** válasza:
56%
Mégmindig
2020. jún. 20. 23:19
 48/49 anonim ***** válasza:
44%
Azta
2020. jún. 20. 23:19
 49/49 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztam le mindenkit amúgy, nehogy azt higyjétek. Aki normális választ írt, azt felpontoztam, aki nagyon minősített, annak félig hasznosat adtam, akkor is, ha nem igazán volt hasznos. Csak a trolloknak, akik 1 szót írtak, kaptak piros dislikeot, szóval nem értem mi megy itt.
2020. jún. 20. 23:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!