Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egyetemi szakra, vagy...

Milyen egyetemi szakra, vagy OKJ képzésre menjek?

Figyelt kérdés

Magamról: Sajnos, amit nem tudok az a számolás. Szinte alapszinten sem megy, ezért ilyen szakokra nem mehetek.

Amiben jó vagyok, az az idegennyelv, magyar és történelem, tehát a magolós tantárgyak.

Nem tudom még, hogy milyen egyetemi szakra mennék (és 25 éves korom előtt és kettő ingyenes OKJ képzéssel is élnek, de legalább az egyikkel, ha lehet. Az ingyen tanulási lehetőség nagy dolog, meg kell becsülni)

A pénz (mármint az egyetemi szak ára, de akár egy fizetős OKJ-nál is) nem számít, tanulásra nem sajnálom, hiszen ez egyfajta befektetés.

További dolgok: -Előny, ha jól lehet keresni a szakmával.

Előny, ha van presztízsértéke. (jól megbecsült szakma)

Előny, ha köze van a tudományhoz, tudományágakhoz. (Nem tudom ez mennyire reális, ha nem tudok számolni ezért is írtam hátra. Annak ellenére is érdekel a tudomány, hogy nem megy a számolás, ill. logikus gondolkodás)

Ugyanezekkel az előnyökkel keresek OKJ képzéseket.

Milyen tippetek van egy ilyen ember számára, mint én?

Köszönöm a segítségeteket, iránymutatásotokat.

2020. jún. 17. 16:24
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos mire használható nyelvtudást szerzel, az több év.. nem olyan hogy beiratkozol szeptemberben, és következő év májusában már a kezedben van egy C1-es nyelvvizsga.
2020. jún. 17. 19:43
 22/49 A kérdező kommentje:
Persze tudom, bár személyfüggő is. (nyelvérzék, nyelvtanár, nyelviskola, a kurzus intenzitása is számít) De mondom, nekem elég egy társalgási szint, nem akarok hirtelen 1-2 nyelvből felsőfokút. Bár, egyszer ki szeretnék próbálni egy intenzív nyelvtanfolyamot. :))
2020. jún. 17. 19:48
 23/49 anonim ***** válasza:
19%
Büfészakos diplomával és társalgási szintű nyelvtudással kitörölheted a kis fenekedet :)
2020. jún. 17. 19:50
 24/49 A kérdező kommentje:
Minősítést nem kértem, kedves utazás a business classBAN :)
2020. jún. 17. 19:53
 25/49 anonim ***** válasza:
39%
Ugyanaz vagyok, aki a hosszú válaszokat írta neked... A business classos lányokkal ellentétben nekem van diplomám, és nagyobb rálátásom is a dolgokra, mint neked.
2020. jún. 17. 19:56
 26/49 A kérdező kommentje:
Jó, de érted, valakinek nem futja többre, mint "büfészak". Elhiheted, hogyha meg tudnék tanulni számolni, már megtettem volna. Bármit megadnék azért, hogy érthessem a matekot, fizikát, kémiát, de sajnos az ilyen jellegű tehetség determinált, nekem nem juott belőle. Pedig én is szívesen foglalkoznék tudománnyal, de nem lehet.
2020. jún. 17. 19:59
 27/49 anonim ***** válasza:
0%
Troll,Kamus feltünően.
2020. jún. 17. 20:05
 28/49 anonim ***** válasza:
21%

Igen, elhiszem. Én 17 évesen fogorvos szerettem volna lenni, de nem ment az emelt szintű kémia. Aztán jól ment a történelem, az idegen nyelvek, és a földrajz, valamint napi szinten olvastam a világ eseményeiről (külpolitika, nemzetközi konfliktusok etc) ezért gondoltam a diplomáciai pályára. Mikor gyakornokként belekóstolhattam az egészbe rájöttem, hogy se idegzetem, se gyomrom nincs ehhez a pályához.

Több, mint valószínű, hogy nem a "szakmádban" fogsz elhelyezkedni ilyen diplomákkal, jól fizető állásod, meg főleg nem lesz.(Nyilván mindig van 1-2 kivétel)

Multikhoz sokszor csak egy diploma kell, az mindegy, hogy milyen, illetve C1 angol+ egy erős második nyelv. Hidd el, hogy sokkal többre tudod vinni/ sokkal többet kereshetsz egy angol C1 + holland/svéd C1 kombóval, mint egy politológia diplomával, úgy hogy makogsz mellé B2 szinten angolul meg A1 szinten olaszul...

Most elgondolkodtam amúgy én is, hogy milyen szakra mennék ha újra kezdhetném... és hát most sem tudom :D Valószínűleg holland vagy svéd szakra amit neked ajánlottam.

2020. jún. 17. 20:10
 29/49 A kérdező kommentje:
Nyelvvizsgákat szívesen leteszek, mint írtam is, csak egyetemre nem szeretnék menni ilyen szakokra, mert nem bírnám ki, nem érdekel annyira. Gondolkodtam külföldi egyetemeken is, hátha ott van olyan szak, ami hozzámvaló, aminél úgy érzem, hogy "az enyém". De ahhoz még rá kell gyúrjak az angolra.
2020. jún. 17. 20:33
 30/49 anonim ***** válasza:
0%
Jó, látom, nem ment át amit írtam :D
2020. jún. 17. 20:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!