Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kötelező a végzett orvosoknak...

Kötelező a végzett orvosoknak Magyarországon dolgozni?

Figyelt kérdés

Szeretnék orvos lenni, de hallottam valami olyasmiről, hogy aki Magyarországon végez orvosként, annak, miután végzett ?4 évet Magyarországon kell dolgoznia. Ez igaz? Nem lehetne valahogy kibújni alóla? Én nem szeretnék itt élni és dolgozni.

15/L

2010. júl. 31. 12:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
75%

Nekem egyszer volt egy szaruhártyasérülés a szememen. Szép kis vágás, szabad szemmel is látható volt, és szivárgott a genny keresztül rajta. Persze, be is dagadt, mint állat.

Először elmentem vele SZTK-ba. Ott - úgymond - "megfúrták", vagy mi. De utána is elég szar volt, így elmentem vele egy magánklinikára (először oda akartam menni, de a hölgy nem fogadott, mert még nem volt nyitva)... Na, miután eltakarította a borosüvegeket az útból (szabadkozott kicsit, hogy tegnap ünnepség volt), elszörnyülködött kicsit az SZTK-sok művén, azt mondta, hogy ő ezt nem tette volna. Aztán írt pár kenőcsöt, és azt mondta, hogy jöjjek vissza két hét múlva.

Hát, visszajöttünk, és ugyanúgy állt a szemem. Ezt a doktornő is elismerte, és mivel itt megállt a tudománya, akart írni egy beutalót Szolnokra.

De itt már elegünk lett, mondtuk neki, hogy nem megyünk Szolnokra, Pestre megyünk. Úgy is lett, a Péterfy Sándor kórházba.

Na, itt elvégezték a laborvizsgálatokat, nem mutatott ki semmit az elemzés. A főorvos viszont azt mondta, hogy ő ennek ellenére azt gondolja, hogy valamilyen fertőzés lehet a seben, mert ha nem lenne, akkor a szaruhártya elkezdene gyógyulni. Ezért elkezdte sorban felírni a kenőcsöket, azzal az utasítással, hogy ha 1 nap után nem használ, akkor próbáljunk másikat.

Na, mit tesz isten, 2 nap se telt el, de már talált egy olyan krémet, ami rögtön levitte a gyulladást, és elkezdett behegedni a szaruhártya.

Na, EZ az, akit én doktornak hívok. Ez a gyógyítás, nem pedig az, hogy ha nem találok semmit a mikroszkóp alatt, akkor széttárom a karom, hogy én nem látok itt semmit, ennek gyógyulni kéne... Azóta teljesen rendbejött a szemem, kontaktlencsét is hordhatok rajta, és már a heg is eltűnt.

Tőlem telhetően (csóró egyetemistaként) meg is köszöntem neki hálapénzzel (és lesz.arom, hogy kinek mi erről a véleménye).

De annyit mondhatok, hogy igazi (hivatásának élő) orvost én csak állami kórházban láttam eddig, és azt kívánom, hogy a kérdező bukjon el már az emelt szintű érettségin, mert akit csak a pénz érdekel, abból csak kontár kuruzsló lesz...

2010. aug. 2. 18:53
 22/29 anonim ***** válasza:
A megoldás egyszerű: aki támogatott tanuló volt, ha ki is megy külföldre, fizesse vissza a képzés díját (ha másként nem lehetséges, akkor részletekben). Ha nem fizeti, haza kelljen jönnie. Ha nem jön haza, akkor - v.milyen követezmény. Ha meg fizetős volt, akkor végülis kifizette a képzés árát. Az lenne az igazi, ha normálisabb munkakörülmények között dolgozhatnának nem csak az orvosok, hanem a többi egészségügyi dolgozók is.
2010. aug. 19. 21:25
 23/29 A kérdező kommentje:
Most őszintén! Ti ilyen feltételek mellett dolgoznátok Magyarországon?
2010. aug. 19. 22:06
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
Jesszus! Milyen körülmények között! Egy orvos mitől lesz különb egy más diplomát szerzett embertől??? Vagy akár egy fizikai munkástól??? Semmitől sem különb! Attól, hogy őt az orvostudomány érdekli, és erre teszi fel az életét, egyáltalán nem különb akár egy mérnöktől. Ugyanolyan ember! Nem értem, hogy miért éppen az orvos (tanhallgató)-kat hallom a legötbbet síránkozni, h alig keres majd valamit, pff. szánalmas, annyit keres (hálapénz!!!) nélkül mint más diplomás ember (tanár, könyvtáros, ...) nyugaton persze többet keresnének ezek a szakmák, nem vitás. De én már nem bírom hallgatni az orvosk nyávogását, miből gondolják azt, h ők többet kereshetnek mint más diplomás ember!? Jó benne vagyok emeljék fel az orvosk fizetését 400 ezerre, úgy hallottam, most ezt akarják megvalósítani, de akkor más tisztességes szakmában dolgozó ember fizetését is realizálják hozzá!
2010. aug. 19. 22:42
 25/29 anonim ***** válasza:
Jelenleg nincs ilyen törvény.
2010. aug. 20. 11:09
 26/29 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező mit tudsz a körülményekről? Láttad? Tapasztaltad? Vagy csak hallottad?

15 éves vagy...ahhoz képes siralmas,hogy már így gondolkodsz.

2010. aug. 20. 11:28
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Én mint beteg mondanám, hogy valamennyivel többet kéne kapjanak az orvosok, mint más diplomások, mivel ha empatikusak, hivatástudóak akkor nagyon sokszor lelkileg nagyon durva dolgokon mennek át. Bár pont az olyen orvosokat nem érdekli a pénz, akik hivatástudatból teszik a dolgukat.
2010. aug. 20. 11:32
 28/29 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a röghöz kötést eltörölték. Nem kell külföldre menekülnöd előle. Bár most nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.
2010. aug. 20. 11:36
 29/29 anonim ***** válasza:
71%

Kedves második válaszoló!

Nem tudom, miért csak az orvosokkal van bajod. Szakácsok, szobafestők, pincérek stb. ugyanúgy kimennek külföldre és ők is az állam pénzén tanultak! Lehet hogy olcsóbb képzés, de abba nem gondolsz bele, hogy amíg valaki orvos lesz, mennyi pénzt fektet bele az egészbe, hiába államira jár.

Bölcsészkék ugyanúgy az állam pénzéből válnak munkanélkülivé!Tömegével! Majd te is tanulj 12 félévet keményen, 90 ezer ft-ért, és élj meg belőle, nevelj belőle családot! És ne gyere a paraszolvenciával, mert nem minden orvos kap pl. patológus, radiológus, meg a rezidens sem

2010. aug. 20. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!