Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Villamosmérnök szakra milyen...

Villamosmérnök szakra milyen felkészülést javasoltok?

Figyelt kérdés
Gondolok itt könyvekre vagy netes oldalakra ,jó lenne ha néhány hasznosat linkelnétek

2020. máj. 11. 15:57
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Semmilyet, nem tudsz felkészülni. Én a helyedben inkább elkezdenék programozni tanulni C nyelven, az mindig hasznos a későbbiekben is.
2020. máj. 11. 18:18
 2/9 anonim ***** válasza:
27%

"Semmilyet, nem tudsz felkészülni." A Nap meg nyugaton kel. :D

Ha eddig nem ismerkedtél volna meg behatóan a matematikával, akkor tedd meg. Ha azt hiszed, hogy tudod a középsulis anyagot, akkor rajta, csinálj végig egy-két felvételi példatárat, a cél a pontos ÉS gyors munka. A gyakorlás szinte reflex szintre teszi a tudást olyanokban, amik bármikor hasznosak lesznek, például szinusz mire periodikus, tangens a harmadik negyedben milyen előjelű, hogyan/merre nyúlik/zsugorodik a függvény, ha a független változót megszorzod kettővel (és ha a függvényt?), azonosságokkal bűvészkedés, logaritmusnál a definíciót nem kell már elmondani, hogy értelmezd, mit is látsz magad előtt, ésígytovább. A gyakorlat jól kifejleszti az ösztönt, hogy megbecsüld az eredmény várható tartományát, így nem esel olyan hibába, amit példabeszédként olvastam vagy ötven éve, hogy a jelölt kihozta az olvadó vas hőmérsékletére a plusz hét celziuszt, és boldogan ment a következő feladatra.

Villamosmérnökin, akinek a matek kisujjból megy, az olyan érzés, mint a süteményevés, míg akinek nem megy ótomatice, az meg, mintha drótkerítés darabok lennének a reggeli.

2020. máj. 11. 18:32
 3/9 anonim ***** válasza:
31%

Matek. Matek. És mégtöbb matek. Deriválni, integrálni, határértéket számolni jó ha már álmodból felkelve is tudsz, illetve természetesen a teljes középiskolai anyagra szükség van. Logaritmus, exponenciális egyenletekre, függvényekre, vektorokra főleg.

Ha ez nem lenne elég, akkor egy kis C programozást tanulhatsz a nyáron, vagy megismerkedhetsz az alapvető digitális elemek működésével (kapuk, flip-flopok.) De igazából elég ha a matekot gyakorlod, a többit simán meg lehet tanulni menet közben.

2020. máj. 11. 18:51
 4/9 anonim ***** válasza:
13%
Mint villamosmérnök, csak ismételni tudnám az előző két válaszolót. Matek + programozás. Ígyis úgyis taknyosra fognak cpatni belőlük, de sokat számít ha ezekből készülsz.
2020. máj. 14. 17:50
 5/9 anonim ***** válasza:
40%

A matek mellett a fizikát is érdemes egy emelt szintű érettségi szintjén ismerni. Sokan jöttek úgy, hogy már 1-2 éve nem is tanultak fizikát, és eléggé meggyűlt a bajuk vele (ők főleg szakközepesek voltak), míg akik emelten érettségiztek azoknak minimális hozzátanulást igényelt a többi tárgyhoz képest.

Ha ezekkel úgy érzed tisztában vagy, akkor esetleg egy kis mikrokontroller-programozási tapasztalat (C-nyelven) elég jól jöhet (függetlenül attól, hogy melyik specre mész később). Rengeteg videó van fent a neten manapság teljesen kezdőknek. És "emberi áron" lehet eszközöket vásárolni hozzá.

0. lépés, remélem nem kell mondani, hogy stabil középfokú angolod legyen. Enélkül sokkal nehezebb lesz forrásokat találnod tanuláshoz.

Én amúgy nem készültem pluszba, 2 emelttel mentem gimiből és egy erős angol tudással. Nekem a matek fizika könnyebben ment, mint a digitális technika vagy az informatika.

(BME-2015)

2020. máj. 15. 16:28
 6/9 anonim ***** válasza:
43%

[link]

A BME VIK-en ilyen szintű feladatokat íratnak a szintfelmérő teszteken, jó, ha ezeket magabiztosan tudod. Az egyetemen persze ennél nehezebb lesz a tananyag, de ezek az alapok mindenképp kellenek.

2020. jún. 22. 17:10
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
Azért kíváncsi lennék, a lelkes elképzelésből mi valósul meg a nyáron. Ezek szoktak úgy alakulni, hogy ó, hát még van három hónap, ma még nem kezdem el... aztán egyszer csak ó, holnap már iskola, majd akkor úgyis rá leszek kényszerülve... Pedig az egyetem kimondottan arról szól (szólt régebben?), hogy önként és önállóan megemésztesz valami tudományt.
2020. jún. 23. 09:40
 8/9 anonim ***** válasza:
17%
Ezért mondtam azt (1. válasz), hogy ne fárassza magát olyanokkal, amiket az utánam szólók javasoltak (matek stb.), mert értelmetlen. Szerintem a programozással tud ismerkedni leginkább.
2020. jún. 23. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Én meg ezért írtam, hogy értelmetlen, amit írsz.

Az, hogy a népesség nagyobb része erre képtelen, nem jelenti az elképzelés helytelenségét.

Nekünk egyébként írt a matek tanszék a sikeres felvételi után, és a haverjaim meg én meg is fogadtuk a tanácsot, és jól is esett szeptember végén.

2020. jún. 23. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!