Elektromosságtan, Villamosságtan valaki segítene?
Röviden: felvételi nyertem villamosmérnöki szakra(eredetileg mérnökinfós szerettem volna lenni). A lényeg, hogy emelt informatikából érettségiztem, fizika csak 1 év volt nekünk a középiskolában. Sajnos nagyon halvány a tudásom, és nagyon rosszul megy a Villamosságtan tantárgy, viszont maga a Fizika, mint tantárgy nagyon érdekel és tetszik, szóval sok időt töltenék a tanulásával, csak fogalmam sincs, honnan kezdjem.
Tudnátok adni segédanyagokat, tippeket, ötleteket, honnan vágjak neki?
Ha innen nézzük, sok köze van a fizikához, ha onnan, kevés... Mert nyilván a fizika része a villamossággal jelenségek is (azért kissé furának találom, hogy valalki fizikából jó, egy részéből meg nem), de a villamosságtan elkezd belemászni azokba a dolgokba, amikkel egy fizika könyvnek általában esze ágában sincs már foglalkozni, mint mondjuk a szinuszos időfüggvényekről áttérés a fazorokra, stb.
Nálunk először fizika volt, Budó 3 kötete, annak a másodikja jó alapozás a villanyhoz, de egy mondattal előbbi írásom szerint csak alapozás.
Én a villamosságtan tankönyvet ajánlom. :) Ha nem tetszik, van másik tankönyv vagy jegyzet - bár nyilván egyik sem fogja tökéletesen ugyanazt nyújtani, mint ami pont a vizsgához kell - egy csomó szakkönyv Elektrotechnika címmel felöleli a villamos gépeket is, például. Nézve a Vaterát, van régebbi Kandós és BME-s jegyzet, Simonyi könyve, stb. Máshol meg megvan a Frigyes-Tuschák-nak hívott Elektrotechnika. Hát, két-háromezerbe ezek kerülnek, az tény.
Kandós vagy? Ha igen, akkor a kandotk-n van fent egy pdf, ami az óbudai tömb villtan jegyzete.
Az tökéletes.
Én Józsefvárosban kezdtem, de én is az óbudais jegyzetből tanultam, mert jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!