A testnevelés tanár kérhet edzéses videót a tanítványtól?
10-es. Nem azonos a kettő. Ott az iskola készíti, itt pedig egy pedagógus a magánhálózatára kér érzékeny adatot!
Amúgy felhívtam egy jogász ismerősöm, azt mondta,simán megtagadható az adatszolgáltatás, amennyiben a pedagógus nem esett át átvilágításon, illetve nem rendelkezik az otthonában megfelelő adatkezelési jogosítványokkal!
13-as. Gondolom neked a pedofilia, fiatalkorú személyes adataival való visszaélés, jogosulatlan adatgyűjtés semmit sem jelent. Itt két dolog áll fent.
1. A kormánynak kellett volna megfelelő zárt hálózatot kiépíteni az online oktatás lebonyolítására, ezt megfelelő védelmi rendszerekkel ellátni. Ezt nem tették meg, a tanárokat belökték a mélyvízbe.
2. A tanár viszont pont emiatt nem jogosult érzékeny adatot kérni a diáktól, még egyszer hangsúlyozom - ahogy mások is leírták már előttem - a saját magánhálózatára! Mivel, pontosan jól írják, nem rendelkezik adatvédelmi jogosítványokkal. A szülő-gondviselő felelőssége, hogy a vele élő 18 év alatti személy magánadatait kezelje, azokhoz mások hozzáférését megszabja, illetve korlátozza! Ezért a szülő pontosan mondhatja azt, hogy nem engedélyezi a 18 év alatti gyermekének, hogy érzékeny magánadatot (ennek ez a hivatalos neve, ahogy itt már mások is használták) kiadjon magáról úgy, hogy nincsenek meg az adatkezelési biztosítékok a fogadó fél részéről!
Szerintem azért az egy kicsit intimebb, amikor 40 percet le kell tesizni egy 14 éves fiúnak/lánynak izzadtan videóra, mint például egy iskolai tablófotó.
Ismerősömtől is kértek ilyen videót. Ha megbuktatna a tanár se küldenék neki ilyen videót.
2es vagyok! Innen csókoltatok minden nagyokost, csak nekem lett igazam:
"Minden 18 éven aluli gyerekről készült felvételhez a szülő előzetes, írásbeli hozzájárulása kell. Ez a hozzájárulás nem kikényszeríthető, a megadása nem kötelező. A gyereket pedig nem érheti hátrány, ha a szülő nem járul hozzá, hogy felvételt készítsen magáról és megossza." ez az ombudsman állásfoglalása az ügyben, de itt a teljes cikk a kérdéskörben:
Szóval a tanár elmehet a bdös csába, akkor sem kérhet felvételt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!