A testnevelés tanár kérhet edzéses videót a tanítványtól?
A 2-esnek van igaza! Ez nagyon komoly adatvédelmi jogszabályokba ütközik, ha a tanár ilyet kér! NEm beszélve arról, hogy pl amerikában egy ilyen kérésért már pedofilia is befigyelne, menne a feljelentés!
Akik itt azt mondják, hogy ez baromság, azok nagyon tévednek! A tanárnak kötelessége megfelelni az adatvédelmi jogszabályoknak! Valamint 18 éven alulitól annak CSAK a szülők beleegyezésével kérhet magánjellegű adatot (a képmás az a legszigorúbban kezelt magánjellegű adat!). Ekkor a szülőket biztosítania kell az adatkezelés mibenlétéről, valamint arról, hogy milyen módon éri el, hogy harmadik fél ne férjen hozzá a 18 év alatti személy magánadataihoz! Amennyiben ezt nem tudja biztosítani, úgy nincs joga ilyen jellegű magánadatot kérni!
Amúgy nem is teheti meg, nagy valószínűséggel otthon ül, tehát otthoni hálózatra SEMMIKÉPPEN sem kérhet magánjellegű adatot a diáktól, mivel semmi sem garantálja, hogy ahhoz harmadik fél nem férhet hozzá!
A szülőket arra kérném, hogy tegyenek bejelentést a tanárral kapcsolatban, a vizsgálat majd kideríti, hogy az adatkezelésre megfelelően alkalmas hálózata van-e otthon, illetve kizárható az adatszivárgás a tanár MAGÁNHÁLÓZATÁRÓL! Ugyanis itt nem egy állami szervről beszélünk, hanem magánhálózatról. A tanár gondolom külföldi adatszolgáltatón keresztül kérne magánjellegű adatot a 18 év alattitól! A tanár tudja biztosítani, hogy ez a szolgáltató - legyen az gmail, vagy egyéb, videómegosztó portál, esetleg felhőszolgáltató - megfelelően kezeli a 18 év alatti személy magánjellegű adatait?
Szerintem a #2es és a #6os ugyanaz a két ember. A mondókájukban ugyanaz a néhány szó hangzott el véletlenszerű sorrendben többször is.
Oké, hogy ezt így bizonygatjátok, egyébként egy fakenews oldalon el is menne, de valami pontos idézetet be tudtok másolni ami igazat ad nektek?
7-es. Én is a 2-es és 6-os vagyok, legalábbis az leszek, mert szerinted, akik ugyanazt leírják, azok csak egyformák lehetnek! Hát én is csak ugyanazt tudom leírni!
A tanár nem kérhet semmiképpen magánjellegű adatot a diákjától digitális formában sem, ha nem tudja biztosítani a megfelelő tárolást, illetve a magánjellegű adat harmadik fél általi hozzáférésének korlátozását!
Az adatvédelmi biztos 1251/K/2007, 1306/K/2007 számú rendelkezéseit olvasd el, ott éppen az iskolai adatkezelésről, vizuális adatkezelésről értekezik!
A vizuális adat, idézem: "A tanárral közölt, vagy tudomására jutott információk hivatásbeli titoknak minôsülnek éppen úgy, ahogy az orvosi, vagy a gyónási titok. "
Tehát ilyen minőségében adatkezelővé válik a pedagógus, tehát az adatok kezelésének mivoltja számon kérhető rajta MÉG AZELŐTT (hopp én is nagy betűket használtam, mint ők) mielőtt még azt a szülő kiadná a tanár felé! UGYANIS 18 év alatti csak szülői beleegyezéssel küldhet(ne) adatot a tanárának!
Amikor a szüleid beiratnak az iskolába akkor alá kell írniuk egy papírt, hogy engedelyézik ezt. Emiatt készülhet rólad osztálykép, fotó az iskola honlapjára..stb
Ez meg is dőlt, a szülőbeleegyezett.
Adattárolás, lopás. Azon miért nem háborodtok fel, hogy az iskola különböző oldalain van fent fotó a gyerekről ami szószerint 2 kattintásból letölthető és felhasználható? Szóval ez is megdőlt.
Kérhet videót a tanár. Ha nem küldesz akkor ott van az elméleti rész amit lehet osztályozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!