Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek idén lesz érettségi?

Szerintetek idén lesz érettségi?

Figyelt kérdés

Nagyon sok végzős diák felszólalt már, hogy a jelenlegi helyzetben nem lenne kedvező megtartani az érettségit a szokott feltételek szerint.

Szerintetek van esély rá, hogy az év végi jegyek fognak az érettségi eredménynek számítani?

2020. ápr. 1. 22:30
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Eduline szavazata alapján 70.000-en döntenének az mellett, hogy az év végi jegyek számítsanak érettségi eredményként. Látszik nem csak én gondolkodok racionálisan
2020. ápr. 2. 19:15
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

Ja mert csakis az “racionális”, amit te gondolsz. Miért, ki vagy te?

Véletlenül sem az az oka ám a szavazatoknak, hogy a nagy része a vizsgázóknak lusta disznó, nincs kedve megcsinálni (akinek nem inge, tudjátok...). Mert akinek komoly továbbtanulási szándéka van, de dupláz (segítek, a többség ezt teszi), az biztosan nem ezt akarja. Bocsánat a paraszt stílusért, de ez a megjegyzésed kihozta belőlem. Mellesleg nem egy sz.ros internetes szavazás fog dönteni úgysem, hanem a kormány emberei.

Na lehet megsértődni, lepontozni. 3,2,1...

2020. ápr. 2. 22:16
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
Az is vicces, hogy vered a tamtamot itt pl a duplázás miatti “igazságtalanság” okán, de az már nem zavarna érdekes módon, hogy a te szuper ötleted miatt hány embert érne valós igazságtalanság (nem egyforma színvonal és értékelés az iskolákban, régebben érettségizettek, akik most mennek egyetemre stb). Ez miért nem zavar?
2020. ápr. 2. 22:22
 24/46 A kérdező kommentje:

Nem fogok se sértődőset játszani, se lepontozni, szerintem kinőttünk már abból a korból.

Én csak a tényeket közöltem. Tavaly 110.000-en érettségiztek a május/júniusi időszakban. 70.000-en voksoltak erre az opció. Szerintem a többség ezen a véleményen van. Egyébként nyilván ez se lenne jó megoldás, hiszen hogyan mérnék is össze egy semmitérő falusi iskola eredményeit egy magasabb színvonalú diákéval, akinek lehet, hogy ugyanolyan eredményt vinne. És tulajdonképpen annyi pontazonosság lenne, hogy nem lehetne választani.

Nem lustaságból állok ki a könnyebb megoldás mellett. Végig tanultam a 4 évet egy országos színvonalú gimiben, jeles eredményekkel, csupán nem tartom megfelelőnek a távoktatást, nem kapunk megfelelő instrukciót ahhoz, hogy most májusban bedobjanak a mélyvízbe.

2020. ápr. 2. 23:00
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Remélem lesz érettségi.

"Nem kaptunk megfelelő instrukciókat hogy bedobjanak a mélyvízbe"

Így jön össze az egyetemeken a lemorzsolódás, az érettségizők 75%-ának nem kellene hogy akármikor is legyen köze az egyetemhez.

Te is, mit akarsz te az élettől? Hogy akarsz akármivel megbirkózni, amikor egy érettségi 4 év tanulás után megrémít?

Uram istenem. Erről ír Ady. A magyar szellemi ugar. A gyönyörű hóvirágot elnyomja a sok gaz, és sose virágzik fel az ország.

2020. ápr. 2. 23:19
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

Szavazni bárki szavazhat, nem tudjuk, hány embert érint ténylegesen a voksolók közül. Mellesleg továbbra sem hivatalos szerv által indított szavazás.

Ha ennyire jó képességű vagy, akkor meg komolyan nem lenne azzal bajod, hogy a te 5-ösöd a felvételinél egyenértékű lenne a mucsaröcsögei szakközépben érettségizett Kovács Danikáéval, aki 4 évig mindent kipuskázott, a tanárok meg nem tanítottak neki semmit? Ez nem zavarna, de egy elhalasztott érettségi (aminek nem kéne gondot okoznia, ha ilyen keményen tanultál, a nyári szünet alatti 3 hónap során sem ment ki a fejedből minden) az igen?

Vagy szerinted hogy legyen az év végi jegyes megoldás IGAZSÁGOS? Rangsoroljuk az iskolákat? A miénk pl nem volt jó helyen, mivel a (tök normális, színvonalas) nappali tagozatot lehúzta az esti borzasztó statisztikája. Az itt tanulók 5-öse csak 4-est érjen? És mi van azzal, aki az X tanárnál tanult, aki keményen követelt, a másik meg az Y-nál, aki matyóhímzett az órán, és dolgozatnál is kiment a teremből? Y tanár diákjai mínusz egy jeggyel indulnak alapból?

Sok-sok kérdés, amivel nem törődtök, de pl a duplázásért meg igazságtalanságot kiáltasz.

Az is felmerült már, hogy nyáron kellene iskolába járni, de másoknak meg az nem tetszik, mert fujj, nyáron ne kelljen már tanulni.

2020. ápr. 2. 23:23
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én azt javaslom, ami 2005-ben volt, csak akkor egyedül a matekkal:

Aki nem akar továbbtanulni, elfogadhatja az év végi jegyét, aki viszont igen, annak vizsgáznia kell (pl legközelebbi októberben vagy egy rendkívüli időpontban).

2020. ápr. 2. 23:26
 28/46 anonim ***** válasza:
96%
A "racionális" gondolkodásra már inkább nem is reagálnék, de annyit azért megjegyzek, hogy az egyetemen senki nem fogja fogni a kezedet és toszogatni, hogy jajj tanuljál már, elküldöm mit. Jó esetben mondjuk kiad egy 7-800 oldalas kötelezőt aztán ebből lesz a vizsga (meg amit órán valaha elmondott) és lehet felkészülni, csókolom. Országos színvonalú gimibe jársz, 4 évig szorgalmasan tanulsz és gondot okoz 1,5 hónapot "egyedül" tanulni, úgy, hogy minden követelmény elérhető?
2020. ápr. 3. 08:40
 29/46 A kérdező kommentje:
Az a baj nagyon sok olyan hozzászóló van, aki már túl van az érettségin, legtöbbüknek böki a csőrét a jelenlegi helyzetünk, hogy ne hogy már nekünk más legyen ez az egész
2020. ápr. 3. 10:08
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

“Eduline szavazata alapján 70.000-en döntenének az mellett, hogy az év végi jegyek számítsanak érettségi eredményként. Látszik nem csak én gondolkodok racionálisan.”

Nem, ez nem racionális. Egyrészt azért, amiket már leírtak előttem, másrészt azért, mert rohadt sok embernek lenne ugyanannyi pontja. Így hogy oldanák meg a felvételit szerinted?! Ha egy szakra felvesznek 100 embert, és jelentkeznek mondjuk 600-an, és abból mondjuk 350nek egyforma pontja van, mi alapján szórnák ki azt a 250 embert?! Ez nem racionális és nem logikus. Többletpontokat hogy szereznétek? Vagy meg kellene adniuk automatikusan?

Mindenki izgul az érettségi előtt ez nyilvánvaló, ezzel nincs is baj, azzal viszont igen, hogy most mindenki olyan szintű kompenzálásért kiált, ami nem arányos a probléma mértékével. Konkrétan másfél hónap marad ki nektek. Nehogy már ez felülírja az elmúlt éveket...ez a másfél hónap már nem oszt, nem szoroz...

miért nem azt kéritek, hogy központilag határozzák meg, hogy ebben a másfél hónapban milyen új tananyag “maradt ki” (megjegyzem ez elenyésző mennyiség), és azt hagyják ki az érettségikből. Nem értem azt sem, hogy miért nem jó, ha egy hónappal eltolják. Az a baj tudod, hogy a legtöbb végzős hisztizik, és nem megoldást akartok a problémára, hanem megúszásra játszotok. És ez rohadtul nem szimpatikus.

Egyébként mivel egy erős suliba jársz, nem értem, hogy mi a problémád. Nem kaptatok instrukciókat, azt mondod. Mégis mihez kellene? Az írásbeli típusfeladatok tömkelege, amit otthon is nyugodtan lehet gyakorolni.

2020. ápr. 3. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!