Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit válasszak, mi...

Szerintetek mit válasszak, mi legyek?

Figyelt kérdés

jövőre leszek 10.-es és a pályaválasztáson vacilálok. szeretem a biológiát és az orvosin gondolkodom, de nem hiszem hogy bírnám... mármint a vérrel semmi bajom, de már a gondolattól is rosszúl vagyok, hogy még 15 évet ott rohadjak a padok között...

sokan mondják, hogy jól írok, és hogy jók az előadói képességeim.

nem tudom. semmiből sem érzem magam kiemelkedőnek, talán ebből az egy tárgyból, a magyarból, az írásban magabiztos vagyok és tudom, hogy mindig az én dogám a legjobb. de van az újságírásnak jövője? esetleg gyúrjak rá a bioszra? kezdek nagyon megijedni.

valami izgalmas munkát akarok, ahol nincs megállás, dolgozni kell.

a katona-orvosi az milyen?

ti milyen szakra jelentkeztek?

segítsetek.

2010. júl. 25. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
ha jövőre leszel 10.-es, még bőven van időd kitalálni, a legtöbben 12.-ben sem tudják még pontosan, mit akarnak. szerintem próbálj továbbra is általánosan jó maradni, esetleg bioszból meg magyarból koncentrálj jobban, és majd még kialakul, mi érdekel! médiára ne menj szerintem, én is imádok és tudok is írni, de annyi ember akar újságíró lenni, szerintem nincs értelme. ha meg mégis ott kötnél ki, azt papír nélkül is csinálhatod, nyugi :)
2010. júl. 25. 21:48
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

hát szerintem a kataona-orvosi felejtős, ugyanis az orvosi egyetem 6 év, plusz rezidensképzés, kb 12 év múlva lehetnél orvos :)

ha érdekel az újságírás, akkor menj kommunikáció és médiatudomány szakra, illetve elvégezheted az OKJ-s újságírói tanfolyamot is, az talán vmi 1-2 éves.

én jelenleg közgazdászhallgató vagyok, és egy évet maradok most itthon, jövőre orvosira szeretnék felvételizni.

10.es vagy még, hidd el 12.ig még rengeteg szak fog téged érdekelni, én 12.es koromba kezdtem komolyabban utánanézni a szakok iránt, 13.ba érettségiztem.

Én is izgalmas munkát akarok, ezért választom az orvosi pályát a közgazdász mellé (:

2010. júl. 25. 22:15
 3/5 anonim ***** válasza:
76%

Igaz, hogy mire szakorvos leszel, az kb 12 év. DE: Ebből csak hat év az egyetem, utána már dolgozol (tehát nem a padban ücsörögsz) és fizetést is kapsz (persze más kérdés, hogy mennyit:D).

+ az egyetem utolsó két évében szintén szinte csak a klinikákon leszel...

Mondjuk én elfogult vagyok, mivel orvosira járok:D De ha te nem akarod szívvel lélekkel csinálni, akkor inkább hagyd. Csak azért írtam le, hogy ne a sok év tanulás tántorítson el:)

Újságírást meg nem igazán tanulni kell. Attól, hogy elvégzel vmi újságíró OKJ-t, vagy hasonlót, attól még nem leszel az. Nem is tudom igazán, hogy lehet ezzel befutni:) Biztos szerencse is kell hozzá:)

2010. júl. 25. 23:06
 4/5 A kérdező kommentje:

nos, hát köszönöm a véleményeket :)

igen, van még időm, csak furcsa, hogy nincs előttem egy biztos cél amit követhetnék, ezért néha kicsit félek attól, hogy akkor hogy is lesz...

na, de köszi még egyszer :)

2010. júl. 26. 10:28
 5/5 anonim ***** válasza:
első vagyok, okj-s újságíró tanfolyamra nehogy menj, annak még sokkal sokkal kevesebb értelme van, mint média/kommunikációt tanulni, pedig annak sincs sok :D
2010. júl. 26. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!