Nappali egyetem első diplomához teljesen ingyenes? Ha nem, mik a költségek?
Figyelt kérdés
2020. márc. 7. 16:25
1/7 anonim válasza:
Attól függ, hogy fizetősen vagy államilag támogatottan vesznek fel. Egyetemenként és szakoknként különböző a költsége.
Félévente 200 ezer és 2 Ft millió között is lehet a költség (de nem néztem utána). Inkább 2-4 százezer. Az orvosi ami nagyon drága.
2/7 anonim válasza:
Nem ingyenes az első diploma. Ha felvettek államilag finanszírozott képzésre, akkor az első év végén megnézik a tanulmányi átlagot és a teljesített kreditszámot. Ha ezek nem érik el a tanulmányi szabályzatban leírtakat/ az átlag szakonként változó, de a kredit 36/, akkor automatikusan áttesznek fizetősre és ott megállapítják a félévente fizetendő tandíjat. Államilag támogatottra visszakerülni ezután már nagyon nehéz.
3/7 A kérdező kommentje:
de maga az államilag támogatott ingyenes?
2020. márc. 7. 16:47
4/7 anonim válasza:
Ha teljesíted a feltételeket, mint kredit, tanulmányi átlag (ez intézményenként illetve karonként változhat) akkor igen, ingyenes.
Sőt még egy második diploma is, ha ugyanezeket teljesíted és még maradt az állami féléveidből.
5/7 anonim válasza:
Az államilag támogatott az ingyenes. Persze, ha veszel könyveket, bármit ami kell a tanulmányokhoz, az nem.
6/7 anonim válasza:
Maga a tandíj ingyenes, viszont az egyetem költségekkel jár.
Könyv,füzet,jegyzet,ruha (pl. köpeny),UV díj stb.
7/7 anonim válasza:
Nem ingyenes az állami sem! Csupán az állam kifizeti helyetted, aztán vissza kell szolgáltatnod neki ha végeztél, például úgy, hogy x évet Magyarországon dolgozol bejelentve, vagy ha jól megszeded magad külföldön, utólag kifizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!