Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez vajon csak fellángolás? El...

Ez vajon csak fellángolás? El fog múlni?

Figyelt kérdés

Nos, kicsi korom óta az orvosira készültem, 9-10.-ig minden oké volt, aztán mivel egyszerűen lehetetlen volt a sulimból ilyen irányba tovább tanulni(kémia&biosz fakt egyenlő volt a nullával), letettem róla. Aztán nem vettek fel az első szakomra, de nem akartam máshová menni (Corvinus, szépek a ponthatárok), másodjára újra mentem, egész évben tanultam, épp, hogy meglett most:S, de már kb október óta azt érzem, hogy az orvosival kellene próbálkoznom, eddig sikerült elnyomnom, de most teljesen kész vagyok. Eddig elérhetetlen volt a Corvinus, most, hogy felvettek, megint kezdjem teljesen előlről? Már szószerint semmit nem tudok se kémiából, se biológiából, ráadásul kémiából nem tudok úgy felkészülni, mint töriből vagy matekból, kellene akkor tanárhoz járnom stb. Tudom, hogy ez elég szerencsétlen dolog volt a részemről(ráadásul évvesztes vagyok, + 0.-os is voltam, tehát már 4évet "elvesztettem"), de ha most nem próbálom meg, akkor utána meg már soha. Nagyon szeretném, de ez alatt az év alatt, eléggé kikészültem a folytonos otthonléttől, a közelben semmi munkalehetőség(igen, meki sincs 100km-es körzeten belül), és ha lenne, akkor meg tanulni nem tudnék, ilyen brutál pontos szakoknál, nem elég a napi 1-2óra. Okj kizárva. Mit gondoltok? Nem tudom, hogy megőrültem e vagy csak most jött meg az eszem.:S

Halasztani nem tudok, kérdeztem, ha meg nem iratkozom be, akkor a végén, ha egyik se jön össze, lehet , hogy tipikus 2 szék közül a padlóra effektus lesz, ha esetleg a mostani szakomon még tovább emelkedne a ponthatár. A szüleim azt mondják, ha elkezdenék az orvosira készülni, számoljak azzal, hogy lehet elsőre nem jönne össze, fogalmam nincs lenne e bennem még kitartás, hogy újra menjek, akkor is, enélkül meg tényleg nem lenne jó belevágni.

2010. júl. 24. 19:36
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, még valami, ami kicsit bonyolítja a dolgokat, nálam csak a duplázás játszik. Sajnos nincs nyelvvizsgám(töri+matek emelttel mentem), és min. 90%os emeltet kéne bioszból+kémiából írnom. De nyelvet se ártana tanulni, előksézítő sz@rt se ért.
2010. júl. 24. 19:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy milyen folyamatokon megy át az ember ilyen otthonlét alatt.

Én is otthon töltöttem el az elmúlt egy évemet, mert tavaly nem sikerült a felvételi. Borzalmas volt. Épp csak vizsgázni léptem ki a házból és magántanárhoz jártam, az elmúlt 365 napom 95%-át otthon, a házban töltöttem, munkalehetőség nincs, városok baromi messze... Szóval tudom, hogy milyen.

Meginogtam rengetegszer, hogy akarom-e ezt, sőt fel is akartam adni, és ez az állapot meglátszott az érettségi eredményeimen. Sikerült bejutnom az első helyre (jog), de azt észrevettem, hogy más ember lettem.

Én személy szerint még egyszer ezt nem csinálnám végig, még ha pisztolyt szorítanának a tarkómhoz, akkor sem, inkább lőjenek le.

Ez azonban nagyon nem jó, hogy másképp érzed. Örülni kellene ilyenkor. Szerintem kicsit elrontottad ezt az egészet, alapból az orvosira kellett volna tanulni.

Hogy mennyi a tűrőképességed azt nem tudom, lehet végig tudnál csinálni még egy évet, de hogy ez milyen lenne... Gondolom te is görcsben voltál egész évben, mert ez volt az utolsó esély. Nem kellemes...

Igazából oda kellene menned, ami jobban érdekel, jobban tetszik, és el tudod képzelni benne a jövődet. Az idő ellened dolgozik, szóval dönteni nem könnyű.

Én elmennék megnézni a Corvinust, elvégre ha már egy évemet feláldoztam érte, akkor valamit jó lenne vele kezdeni. Lehet, hogy megtetszik, lehet nem.

Lehet, hogy csak kikészültél az elmúlt egy évben, benne van. Bennem is felmerült más szak nem is egyszer, az orvosi is eszembe jutott, a gyerekkori álmom a csillagász is, de aztán rájöttem, hogy hatalmasak a hiányosságaim, nem is vagyok jó a fizikában, és elég sok területe a fizikának nem érdekel, de azt is meg kell tanulnom.

Kicsit járd körbe ezt az orvosi témát, lehet hogy ha felvennének, akkor nem tetszenek, mert már belülről látod...

2010. júl. 24. 20:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Nyelvvizsga nélkül elég nehéz a dolog.

Jövőre a nyelvvizsga kevesebbet fog érni, 2012-től meg jön az 500 pontos rendszer...

2010. júl. 24. 20:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Nyelvvizsga nélkül miért nehezebb, ha azt írtad, hogy kevesebbet fog érni?

2010. júl. 24. 20:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Azért, mert orvosra két emelt nem könnyű...
2010. júl. 24. 20:19
 6/9 anonim ***** válasza:

nehéz kérdés... ha a következő évet végigtanulod és sikerül bekerülni orvosira akkor készülj arra, h csak azután jön a halál, nem az érettségire készüléskor. Szóval ha nem érzel magadban sok kitartást (ahogy írtad) akkor lehet, h a brutális egyetemi éveket sem fogod bírni. Persze mondhatod, h a sikeres felvételi fellelkesítene, de hidd el, h az kb. csak az egyetem első hetéig tart, miután bedobtak a mélyvízbe. Bocs, de sajnos az emberek hajlamosak azt hinni, h csak az egyetemig kell eljutni vhogy, és utána már sínen vagyok. Pedig sajnos ez nagyon nem így van.

Ezek ellenére én azt mondom, h ha tényleg ez az álmod és BIZTOSAN ezt akarod csinálni, akkor vágj bele! Egy próbát megér, és legalább nem fogod hibáztatni évek múlva magad, h miért nem kezdted el.

egy sotés

2010. júl. 24. 22:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Igen, még nem is az ezt következő 1 évvel van a bajom, hanem, hogy mi van ha nem? Szerintem az előző szakom megint emelkedni fog, és akkor menjek el egy "gagyi" fősulira? Szóval a szüleim szerint csak akkor vágjak bele, ha minimum 2évig teljes erőbedobással tudok harcolni. 1válaszoló nagyon jól leírta...tényleg ezt érzem, és tényleg csak romlik a teljesítményem, minél többet maradok itthon. Csak az a baj, hogy az orvosi olyan drága, hogy később már nem tudom megpróbálni, inkább azt választanám, mint a Corvinust, ha előlről kezdhetném, de így, hogy már voltam 1 évet itthon, "nincs annyi erőm". De ez meg rossz hozzáállás, nem? Mert az ilyen emberek szoktak sírni pár év múlva, hogy miért nem...azt hiszem, ha járnék valahová 1 évig még mindig könnyebb lenne utána készülni, igaz akkor már veszítek még 1 évet, de ebben a lelkiállapotban....:S NA, meg a szüleim azt nem díjaznák, ugyanis akkor már nem csúszhatnék az orvosin(1millió/félév), és így neki vágni elég merész. A sotes illetőtől megkérdezhetném, hogy milyen gyakori a csúszás? Van olyan is, aki több, mint 1 évet csúszik?:S

Nem mintha azt tervezném, de butaság nem számolni vele.

Most kicsit zavaros, de kb így látom, meg a másik a felvételi pontrendszer, nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem már tele a hócipőm vele. És minden évben csak folytonos variáláss.

2010. júl. 25. 08:58
 8/9 A kérdező kommentje:
-s
2010. júl. 25. 08:59
 9/9 anonim ***** válasza:
szia, sajnos a csúszás gyakori. Nem tudok százalékot mondani, de sztem úgy a hallgatók fele legalább egy évvel később fejezi be az egyetemet. Általában a 2. év végén csúsznak, mivel ott van a 3 nagy szigorlat, amit nehéz egybe megcsinálni.
2010. júl. 25. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!