Friss jogsisok tudnátok segíteni?
Nekem az a tapasztalatom, hogy rengeteg tényezőtől függ. (Jó, 3 éves a jogsim, de a vizsgabiztosok lehetnek ugyanazok.)
Én egy kisebb városban tanultam vezetni, egy olyan oktatótól, akinek elég nagy szakmai múltja/tekintélye volt. Ismerte a biztosokat, szinte barátként csevegtek. Egy sima buktató dolgot csináltam, mégis kérte hogy ismételjem meg, és mivel az sikerült, így átengedett.
Párom öccse most tanul vezetni egy frissen vizsgázott oktatónál (nyilván jogsija évek óta van, csak az oktatóit csinálta meg most) és vele nagyon szigorúak, 4ből egyszer sem sikerült átmennie..
Én már kétszer buktam, másodjára parkolás miatt...
Egyébként itt felénk is az a tapasztalat, hogy szigorúak, mindenért buktatnak. Szóval tényleg egy szívás ma jogsit szerezni.
Én ket korrektet fogtam ki. 1 nek elb.... tam 2. Ra meglett...
Jah es nem fizettem
A parkolásnál és a megfordulásnál inkább lassabban csináld, ne kapkodd el, mert ha nekimész a padkának akkor az automatikus bukás.
Ha érzed, hogy valamit elrontottál, de nem szólnak érte, akkor próbálj túllendülni rajta. Ha súlyos hibát vétettél volna, akkor úgyis félreállítanak, de ha csak kisebbet akkor úgyis mindenképp vissza kell vezetned a kiindulási pontra. Tehát semmiképpen se akadj fent ilyeneken, mert az a későbbiekben a vezetésed rovására mehet (pl. egyszer rossz sebességbe váltottam vissza, amikor le kellett lassítanom és rendesen beremegett az autó, de utána próbáltam elfelejteni és végül csak egy hibavonalat kaptam miatta:)).
A táblákra nagyon figyelj. Ha egy új útra kanyarodsz, figyelj, hogy esetleg nem egyirányú - e, mert akkor balra kanyarodásnál is az úttest bal oldaláról kell indulnod. Elsőbbségadásra, jobbkezes utcákra szintén.
Mielőtt elindulsz, csinálj egy fékpróbát, hiszen emiatt is megbuktathatnak.
Ha az oktató és a vizsgabiztos beszélgetnek, ne próbálj te is belefolyni, csak a vezetésre koncentrálj.
A sárga lámpák is elég szivatósak tudnak lenni, azokra is figyelj, ha lehet még időben állj meg. A gyalogosokra szintén.
Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!